С ново кухненско оборудване се сдоби Дома за възрастни хора

Под небето

Напълно обновено подготвително помещение към кухненския блок на Дом за възрастни хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов” откриха заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков и директорът на общинската дирекция „Социална политика” Веселина Ботева.

12 000 лева е стойността на ремонтните дейности, включващи смяна на дограма, подмяна на фаянсовите плочки, нови мивки и плотове, обясни директорът на социалното заведение Николай Стоянов. Служителите в кухнята се радват и на нови професионални уреди, последна дума на техниката – двойна фурна, картофобелачка, зеленчукорезачка и пасатор, който може да смила храна едновременно за 20 порции. Съвременното оборудване е на стойност 7 200 лева и е дарена благодарение на отзивчивостта и помощта на австрийското семейство Маргарет и Алберт Цорн.

Специални благодарности от името на Община Пловдив отправи Георги Титюков. Той изрази надежда, че ще продължат съвместните добри инициативи и акции  и даде пример със социалната оранжерия, намираща се в Комплекса за социални услуги „Свети Георги”.

Общо 80 души на средна възраст 76 години за жените и 68 – за мъжете са обитатели на дома, 92-годишен е най-старият от тях.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.