Под небето

Реформаторският блок: Управляващите „самоизключват“ България от ЕС

България бе жигосана и заплашена да остане без европейски средства от Европарламента днес. Той прие препоръка без законодателна стойност за спирането на европейските фондове за страната ни. Всички настръхнаха, защото заканата е страховита, а отново ни посочиха с пръст като пропита от корупция държава. Засега властимащите пасуват и не коментират днешната новина от Европа. Опозицията обаче се изправи на нокти. Първи с декларация излязоха от Реформаторския блок. Ето и нейното съдържание:

„Реформаторският блок оценява информациите за евентуално спиране на всички европейски средства в размер на 13 млрд. лева за безпрецедентно и за крайно тревожен сигнал за несправяне на управляващите с корупцията и реформите.
Призоваваме Парламентът да изслуша на извънредно заседание премиера и да се представи незабавно План за действие за излизане от безпрецедентната ситуация.  
Според Реформаторски блок сегашното управление е длъжно да поеме политическата отговорност. Само така би се спасила репутацията на страната.
Блокът настоява за незабавни реформи, които да въведат европейски правила и да върнат доверието в институциите и държавата.  Единствено РБ е гарант за реални реформи.
Този сигнал е категорична оценка на ЕП за размерите на корупцията, за която от Реформаторския блок алармирахме още през януари след крайно негативния доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка. Тогава управляващите пренебрегнаха тревожните сигнали от Брюксел, продължиха порочните  практики и резултатът днес е налице.
В 7-та година от реалното членство на България в ЕС правителството на БСП, ДПС и „Атака“ е на път да изключи страната от ЕС и да лиши всички българи от средствата и статута на европейски граждани.”
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина