Под небето

Пуснаха първата биометрична лична карта

Министър Цветанов даде старт на кампанията за новите документи за самоличност

Министър Цветанов показва новите документи
Министър Цветанов показва новите документи
Първата биометрична лична карта бе пусната днес по обед в Пловдив. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов даде старт на кампанията по издаването на новите документи за самоличност. Новата техника бе демонстрирана пред вицепремиера, който не скри, че се притеснява дали първият документ ще излезе навреме и с очакваното качество.
От билетното устройство в паспортна служба всеки гражданин изтегля хартийка със заявената услуга, след което електронно устройство го ориентира към специализираното гише. Компютърната система разполага с личните данни на всеки гражданин и само чрез документ за идентификация той получава от там заявлението си за личните документи, които желае да му бъдат издадени. Издаването на лична карта струва 18 лева, като в цената влиза фотографирането на място, вземането на пръстов отпечатък и електронен подпис за документа.
Първи заявка за пълен пакет лични документи подаде служителят на вътрешното ведомство Цветан Влашев. Той пожела лична карта, международен паспорт и шофьорска книжка. Само за 20-тина минути документите бяха готови, а министърът гордо ги показа пред медиите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина