Под небето

Национална конференция по спешна педиатрия в Хисаря


Трета национална конференция по спешна педиатрия ще се проведе от 25 до 27 октомври в Хисаря. Основни организатори на вече превърналия се в традиционна проява форум са Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив и Катедра по педиатрия и медицинска генетика на Медицински университет – Пловдив. Това съобщи проф. д-р Тоньо Шмилев, член на организационния екип на събитието и началник на Интензивния сектор в детската клиника.

Основната тема и тази година остава спешната педиатрия, с нейните ежедневни проблеми и предизвикателства. За първи път в проявата е включено и Училище по педиатрия с тема: „Хранене на кърмачето и детска гастроентерология“. В него ще бъдат разгледани някои важни въпроси, свързани с храненето на кърмачето и патологията на храносмилателната система. Като лектори, наред с работещите в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания и Катедрата по педиатрия и медицинска генетика, ще присъстват и специалисти от София, Варна, Стара Загора и Плевен, уточни проф. Шмилев.

За 26 октомври е насрочена постерна сесия с интересни клинични случаи от ежедневната педиатрична практика. Ще бъдат показани и обсъждани прогностични рискови фактори при пациенти с критични вродени сърдечни малформации, вирус-асоциирани енцефалопатии, случаи на HIV/AIDS и туберкулоза сред децата и други клинични случаи и методи за диагностика.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина