Под небето

МВР ще ни следи безпилотно

Image title
Нищо, че криза. МВР получава по-малко пари в следващия бюджет, наречен от неуправляемата ракета Симеон Дянков „постна пица” и затова и полицаите дълго ще чакат повишение на заплатите. И ще продължават да се крият по трънките и да рекетират всякакви нарушители за малко кинти за кафе. Въпреки тази мизерия преди десетина дни вътрешното министерство е сключило сделка за доставка на безпилотни самолети за електронно наблюдение и засичане. Апаратите ще бъдат доставени от израелска фирма, , пише новият сайт www.vevesti.com . Те са с функция да следят местонахождение и движение. Дано да помогнат в разкриването на отвличанията и други тежки криминални престъпления, когато влязат в действие. Очевидно в МВР в бъдеще са заложили повече да разчитат на техниката, а не на човешкия материал, с който разполагат.
Безпилотните апарати ще следят определения им параметър и ще изпращат данни за всички обекти, които могат да бъдат засечени по радио и електронен начин. Апаратите ще заменят десетки служители в ДАНС и ДОТО-МВР. В състава на ДАНС е службата за кодификация и радио електронно наблюдение, която при създаването на агенцията механично бе прехвърлена там от МВР, но само като личен състав. Цялата база, в която хората продължиха да работят си остана в рамките на вътрешното министерство. Предстои около 250 от тези техничари да останат без работа.
От МВР отказват да кажат стойността на сделката, както и бройката на израелските безпилотни шпионски самолети. Сигурно е, че не са евтини и всеки един струва над 500 000 евро. Дано поне има някаква полза от тях. И дано пак не излезе, че някой си е пробутал стоката, а друг е взел тлъста комисионна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина