Фотомодел от Лондон помага за детския спорт в Стамболийски

Под небето

Български фотомодел в Лондон ще помага за развитието на спорта в Стамболийски 

Тодор Тумбалев, който от няколко години е сред лицата на английската модна индустрия, организира събиране на парични дарения сред своите сънародници в чужбина. Със средствата ще бъдат подпомагани детските спортни клубове в родния му град. Намерението на Тумбалев е да ангажира колкото може повече хора по света, които са родени, израснали или свързани по някакъв начин със Стамболийски.

За целта ще създам  група във Фейсбук и на страницата й ще публикувам сметка, на която ще се изпращат даренията. Сумата ще е символична – от пет паунда, пет евро или пет долара, но събрана от много хора, тя ще бъде голяма и ще позволи да се закупят екипи, топки и други принадлежности, от които се нуждае детският спорт в Стамболийски, обясни Тодор. Идеята му е българите в чужбина да даряват пари всеки месец от 1 до 20 число. До 25-та дата той ще прави покупките на спортните артикули, които ще снима и ще публикува във Фейсбук заедно с касовата бележка, за да има отчетност. До края на месеца с куриер ще изпраща дарението на спортните клубове в града, които в момента са шест – по баскетбол, футбол, тенис на маса, борба, таекуондо и джудо. Тодор Тумбалев обяснява инициативата с факта, че самият той активно е спортувал в детските си години. Спортът изградил у него самочувствие и много други качества, които му помагат в заниманията в момента.

Болно ми е, че спортната база в града бе разрушена през годините и децата все по-малко спортуват. Виждам в лицето на новата управа на Стамболийски и кмета Георги Мараджиев желание да се работи в полза на спорта, затова искам и аз да помогна, коментира инициативата си Тодор. Той живее в Лондон от пет години. Освен, че е пробил като фотомодел, има изяви като дизайнер, а от известно време се снима и в някои филмови продукции. От миналата година е и студент по бизнес в английската столица.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.