Под небето

Борисовата градина, 13 април

Gendo, www.vevesti.com

Image title
Бюлетин за премиерските и други обществено-политически изяви за днес, 13 април

„Ти не знаеш, ти не знаеш, аз също не знам
Но води ме, води ме натам…”
Това се пее в една хубава българска песен.
Чудесен пример как върви държавата в кризата при Бойко. Сам си го казва.
“Такива реформи, каквито се правят в момента, аз не знам някой да е правил”, заяви днес Генерала, както обича да го титулова в дитирабмите си Бюреков.
Смее ли някой да прави реформи като Бойковите?
Изобщо, няма нищо по-голямо от Бойковото. Даже се говори, че имал два(ма) члена. И всеки един от тях бил по-голям от другия. Имам предвид Цецо Цветанов и Симо Дянков.
Но аз го давам много делнично. А поводът е възвишен и интелектуално извисен. Бойко, заедно с Веждичката Рашидов символично дадоха старта за реконструкцията на бившата сграда на ВМЕИ до паметника „Левски”, която ще се превърне в музей на българското и световно изобразително изкуство.
Като написах „Левски”, та се сетих, че Бойко рекъл по повод заплахите на сините за антикризисните мерки пред журналята: „Аз завися само от народа”. Нещо, толкова възвишено като: Ако загубя, губи цял народ, ако спечеля – печеля само за мене си. Просто не знам защо и откъде ми дойде на ума. Нещо по Фройд ще да е.
Пак там, в бъдещата Мека на изкуствата, Веждичката рекъл: “По-добре да имаме един прекрасен музей и когато минат туристите оттук, да видят цялото ни изкуство, стига ние сме знаели за Пикасо и Дали”.
Ами ако вземат метрото бе, Вежди! За това не помисли ли? Метрото е като слънцето и въздуха за всеки столичанин и гост на София!
Пък премиерът подарил на бъдещия музей оригинали на Пикасо, Шагал и Дали като жест от страна на държавата. Под сурдинка се говори, че и това било антикризисна мярка. Някой чиновник прибавил имената им в списъка за съкращения на щата в администрацията. А Бойко просто ги уредил на нова работа.
Помня, че преди много време един мъдър главен счетоводител ми каза: „Заговорят ли шефовете за съкращения, заделям пари за нови бюра”!
Междувременно в източния край на Борисовата градина, по Варненско, симпатизанти на арестувания шеф на общинарите в морската ни столица Гуцанов, се събраха да протестират срещу оставането му в ареста. Обаче съдът не ги послуша. Започвам да си мисля, че срещу БСП се води организиран дълбокомащабен заговор. Вчера Станишев обвини прокуратурата, че припява на правителството, днес и съдът…Как да кажеш, че отсъжда в името на народа, като народът иска друго?
В същото време в София гледат мярката на Алексей Петров. Дето се вика – аналогичен случай у наше село. Обаче тук няма тълпи от защитници на обвиняемия, както във Варна. Питате се защо? Докато във Варна всичко е ясно: Гуцанов от БСП, Дънката – независим бизнесмен, подкрепен от левицата. А при Алексей Петров? Ами на митинга трябва да се наредят сини, жълти, червени…даже и някое герберче може да цъфне в китката. Ще вземат да се изпотрепят още преди да са почнали протеста!
По входно-изходните алеи на Борисовата градина всичко е спокойно, твърди главният портиер ген. Ваньо Танов. Той каза още, че с всяко вдигане на акциза, т.е. поскъпване на цигарите се увеличава контрабандата. Не се знае дали генералът е ходил при леля Ванга, докато беше жива, но този брилянтен причинно-следствен извод си е за Нобелова награда.
Последната новина за днес е, че Дянков не се е изказал нито по кризата, нито по еврозоната, нито по реформите.
Казват, че мълчанието е злато, но че Дянков не е алчен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина