Абитуриентите от езиковата се изпратиха с парти в двора на школото

Под небето

Открити скари, шатри и озвучаване, спомени и очаквания за живота на хавата

Image title
Мощно Чао и броене от 1 до 12. Махане с ръка към двора на училището, пейките, оградата, лафката, портата. Традиционно го прави всяко училище. Освен езиковите гимназии. Абитуриентите там не се разделят с парад на униформи, разнасяйки флаг и хризантеми със сълзи на очи. Те просто си организират шумно нощно парти в баскетболното игрище в самото школо. Спазиха традицията и тази година.

Колкото по-щуро, толкоз по-запомнящо се. 18-годишни въртят меса на скари. Тези, които са взели книжка, ползват първите си коли, за да трещи от тях рок, хип-хоп и поп. Акумулатори падат, но на кой му пука. От всеки автомобил се носи различен стил, като отделни кътчета в двора се превръщат в различни тематични места за купон. Който има в килера шатра- взима я. Който има на тавана скара- носи я на последното гимназиално парти. От вкъщи се домъкват одеяла за сядане, масички, разпъваеми столчета и кой каквото има. А родителите нямат нищо против вече поредна година.

Image title
Освен хапката и пийка от пластмасови чаши, най-интересното на тези вечери са разговорите. Помните ли, когато…? Малеее, никога няма да забравя… Божеее, ами при директора като бяхме? Абе, Иване, ти как завърши изобщо?

Image title
Купонът започва 20:00 часа и завършва до последния оцелял. Руската и Английската гимназия определят тези нощи по различно време. Вратите им са отворени и за други приятели, но най-често и основно това са целият випуск завършващи. Поканени са и преподавателите, разбира се.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.