Под лупа

Пловдивските войводи сътвориха грандиозен дипломатически скандал

Билбордовете на новото ВМРО разлютиха гръцкия консул, Славчо бяга от среща с него

Image title
Грандиозен дипломатически скандал сътвориха пловдивските войводи. Билбордовете, които новото ВМРО на Славчо, Бойко Ватев и компания- „Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност” опнаха из целия град в PR кампания за 3 март, разгневиха гръцкият консул Николаос Пиперигос. Дипломатът е изразил възмущението си пред областния управител Иван Тотев, тъй като кметът е отказал да се срещне с него. Причината за страстите е, че  винилът изобразява половин Гърция като част от някогашна България. Пиперигос поискал среща с градоначалника, но той не откликнал със странния мотив при такива екстремни обстоятелства, че има много работа. Славчо заявил, че има пътуване в София и няма да намери време за гръцкия консул. Той пък се оплакал на губернатора Тотев и така какафонията стана пълна. Опозиционери на Славчо коментират, че това е жесток протоколен гаф и невероятна издънка на целия екип на войводите. Областният управител потвърди, че е говорил с Пиперигос и смята, че е недопустимо подобно отношение към дипломат.
“Няма нищо родолюбиво в това да целиш политически ефект за сметка на блестящите отношения, които сега имаме с южната ни съседка”, каза пред медиите Иван Тотев.
Най-странното в случая е, че вместо да се чудат как да замажат скандала, пловдивските войводи хвърля масло в огъня. От щаба на  „Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност” препоръчаха на гръцкия консул да поиска от парламента 3 март да бъде отменен като национален празник.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина