Под лупа

Личкана на бар с цяла кохорта гардове

Затворникът купонясва в Сувенир по време на градска отпуска


Един от най-известните пандизчии в пловдивския затвор Ангел Личканов- Личкана е купонясвал до зори в бар Сувенир преди няколко вечери. Наказаният с 8 години лишаване от свобода за рекет изненадващо се е появил в Сувенир с цяла кохорта гардове. Личкана и компания гарирали пред заведението няколко супер Аудита модел S8. Настанил се с бригадата си на една от масите и бил видимо доволен от глътката въздух на свобода и глътката отлежало уиски.
Импозантната поява на затворника предизвика куп коментари под тепетата. Основните са, че социалният му и финансов статус явно никак не се е променил въпреки, че той отдавна търка наровете зад решетките. Личканов е сменил зандана със сепаре в бара по време на градска отпуска, подписана от ръководството на пловдивския затвор.

През 2007 г. Върховният касационен съд потвърди осемгодишната присъда на Ангел Личканов, постановена от Пловдивския окръжен съд. Личканов беше признат за виновен в изнудване на бизнесмена Васил Пиронков. Престъплението е извършено от 23 до 25 март 2003 година.
На 23 март подсъдимият посетил офиса на Пиронков и му съобщил, че има поръчка за неговото убийство, за която са платени 25 хиляди щатски долара. Обяснил му, че убийството може да не бъде извършено, ако самият Пиронков му даде 200 хиляди щатски долара. Заплашеният мъж казал, че не може да събере толкова пари. Тогава Личканов му дал срок до края на седмицата да даде 25 хиляди щатски долара в кеш, а за останалите пари – да прехвърли собствеността на два автобуса на фирмата, които се равнявали по стойност на исканата сума. На раздяла го предупредил, че ако не даде парите не само на него, но и на децата и семейството му може да се случи нещо.
Пиронков обаче се оплакал в полицията. На него и близките му била осигурена полицейска охрана. Личканов бил задържан при предаването на първата вноска от 10000 лева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина