Кадиев във Фейсбук: Днешното решение прекрачва границата на компромиса

Под лупа

Не ме съдете, обръща се към потребителите на социалната мрежа червеният депутат, който се въздържал при скандалния вот в парламента

Коментари в мрежата: БСП се самоуби ритуално, а кръвта на партията изтече във фонтана пред общината

Image title
Че БСП е прекрачила всякакви граници с днешното избиране на Делян Пеевски за шеф на ДАНС загатна червеният депутат Георги Кадиев. Едно от емблематичните лица на столетницата е единственият въздържал се при вота в парламента, който взриви България тази сутрин. Кадиев публикува обръщение към хората в личния си фейсбук профил:
„Искам съвсем ясно да заявя, че не съм подкрепил кандидатурата на Дилян Пеевски за председател на ДАНС. На заседание на парламентарна група гласувах против. В зала не гласувах. Дадох много от себе си, за да не е ГЕРБ на власт. Нямам некакъв проблем да напусна парламента утре, но не мисля, че това би подобрило нещо. Влязох в парламента, за да изкореним ГЕРБ, но и за да възстановим професионализъм и морал. Днешното решение прекрачва границата на компромиса, който бих могъл да приема, и го заявих и на групата. Негласуването ми е моята форма на несъгласие. Може би правилна, може би не. Не ме съдете. Надявам се в България да се случват добри неща“.

Редовите социалисти са в шок и ужас от случващото се в Народното събрание. Повечето смятат, че това ще доведе до разпад в партията, а отговорен за това ще е лидерът Сергей Станишев, който даде ключови звена в държавата на ДПС в името на властта. В този тон се появиха и коментари, че с избора на Пеевски за шеф на ДАНС фонтанът пред общината е станал червен. Случайно е, но сякаш символизира ритуалното самоубийство на БСП и изтичането на кръвта на партията. Доброволно столетницата дари кръвта си на ДПС, нареждат в социалната мрежа хора, които не крият, че са с леви убеждения. Фонтанът пред кметството бе обагрен в червено днес от община Пловдив по повод световния ден на доброволното кръводаряване.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.