Дядо Николай избяга от Батак заради Волен

Под лупа

Баталии почерниха 135-годишнината от Априлското въстание

Image title
Баталии почерниха 135-годишнината от Априлското въстание в Батак днес. Атакисти взеха на абордаж градчето и се сблъскаха с местните, които бяха твърдо против участието на Волен и хората му в честванията. На място пристигнаха полицаи и жандармеристи, които и в момента са на крак. Скандалите прерастнали в меле с размяна на юмруци, след като националисти дръпнали кабелите за озвучаването на празненството. После десетина атакисти нахлули в общината и наричали „турци” чиновниците. Сидеровите хора се изсипали в Батак за митинг, а  местните не искали политика в днешния ден.
Още с идването на крайно десните агитки, митрополит Николай си плю на петите. До ушите на владиката стигнала информацията, че Волен Сидеров идва в Батак и готви провокации. Духовникт скочил в лимузината и потеглил с бясна скорост към Пловдив. А Волен изригнал по адрес на владиката. „Той е митрополит на червената олигархия. Не си е мръднал пръста да попречи на ислямизацията на Родопите”, каза Сидеров пред медии.
После нападнал партньорите си от ГЕРБ, с което разклати политическия ортаклък с управляващите. „ ГЕРБ са национални предатели, тъй като не подкрепиха предложението 17 май да бъде обявен за Ден на националния геноцид срещу българския народ. Снощното присъствие в Батак на вицепремиера, министри и депутати е лицемерно. Ако правителството приеме цената на електроенергията да се увеличи от 1 юли, ние оттегляме подкрепата си от него”, категоричен е Волен Сидеров. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.