АктуалноГрадътИзбориНовиниРазследване

ВАС обяви за незаконни скобите за паркиране в Пловдив

Върховен административен съд отмени наредбата за паркиране за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив, касаеща поставянето на скоби по общинските паркинги по местодомуване в районите. Това съобщи със задоволство народният представител Славчо Атанасов, по чиято жалба се произнесе ВАС.

„ Спечелихме делото срещу общинската наредба за скобите за паркиране. Върховният административен съд на последна инстанция се произнесе, че тази част от наредбата за паркиране трябва да отпадне. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване”, коментира във Фейсбук бившият градоначалник и настоящ народен представител.

„ Тази наредба на общината беше несправедлива, неправилна, правно неиздържана, дискриминационна и най-вече създаде огромно напрежение между пловдивчани и доведе до междусъседски конфликти. Радвам се, че справедливостта тържествува в лицето на окончателното решение на ВАС! Край на скобите пред блоковете!

Въз основа на гореизложеното и на основание чл. 222 ал. 2 т. 1, Върховният административен съд, състав на осмо отделение,

РЕШИ:

ОТМЕНЯ решение № 248 от 30.01.2020 г. по адм.д. № 3643/2019г. на Административен съд – гр. Пловдив и вместо него ПОСТАНОВЯВА

ОТМЕНЯ чл. 8а от § 2 от Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив.

Решението е окончателно”, пише Славчо Атанасов във Фейсбук, цитирайки определението на ВАС.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

11 коментари

  1. Имаше ред с тези скоби, около блока паркираха само живеещите в него. Така се връща старият безпорядък. Ще паркираме на Славчо в хола ако няма място около адреса по местоживеене. Цървул недоправен.

  2. най сетне окончателно решение
    струва ми се че преди 1.5 години излезе решение на ПГС за назаконност на това решение.
    когато почнаха да слагат пред блока ми скоби общинар ми отговори че това не значи нищо щото обжалват а имаи 3 та инстанция
    да жалят а до тогава ще слагат. Това е морала на власта ни

  3. Поздравявам г-н Атанасов, знам колко е трудно, колко време и средства коства едно подобно начинание срещу незаконните действия на Общ. съвет на Пловдив!

    1. Има ги едни Агитки, Шайки и БАНди, които при всяко споменаване на Славччо Атанасов блеят „ЛОШ ЕЕЕЕ“
      Като ги знаем ТЕ пък кои са, чии са маши и колко пари чинат правим си някои изводи…
      Колко ЗАМкметове водеше Славчо да го излежават за ЗОЛУМИТЕ? А?

  4. Ами снимката е показателна. През деня, хората са на работа, колите ги няма, но паркингът е недостъпен за дошли по работа, на гости и т.н.отделно, че осигуряването на паркоместа в рамките на имота, независимо дали е частен или общински, е задължение, а не услуга, за която да се плаща.

    1. Какво значи през деня, как тогава живущите ще се до ерат до имотите си?! Защото е пълно с тарикати намерили място БЕЗПЛАТНО в центъра на града?

    2. Последното нещо, което общината е длъжна да ти осигури е паркомясто, че да не говорим и безплатно.
      40 лева на месец за СИГУРНО паркомясто на хубав асфалтиран паркинг много ли са?
      Само след няколко месеца хората ще се усетят как срещу тези 40 лева са си спестявали сумати главоболия, време, пари за нови гуми/боя :)))

      1. “ 40 лева на месец за СИГУРНО паркомясто на хубав асфалтиран паркинг много ли са?” Ами много са. За паркиране в периферията са много. Почти колкото за паркиране на улицата в “идеалния” център за цяла година. И това в общински имот, където по закон трябва да ти е осигурено паркомястото, по едно на апартамент.

    3. Също толкова противозаконно и противоестествено е да се заприщи с бариери една жива Градска структура каквато е традиционната занаятчийска ЧАРШИЯ (макар и оперверзена и мутрифицирана и МЕХАНАзирана…)
      ОСВОБОДЕТЕ КАПАНА„ ДРУГАРИ ВЛАСТЕЛИНИ!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина