АктуалноГрадътКриминалеНовини

Убиецът от Рогош стрелял с незаконно притежавана пушка (ВИДЕО)

Стрелецът е заловен, докато се е криел в къщата на майка си, като не е оказал съпротива, но все още е бил с пушката си

С незаконно притежавана пушка е станало тройното убийство в село Рогош, стана ясно днес на място. Това беше съобщено по време на посещение на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, главният секретар на МВР Петър Тодоров зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, както и ръководни органи от пловдивската полиция и прокуратура.

Стрелецът е извадил незаконно притежавано оръжие – пушка, внесена от Турция, която не е била регистрирана. С нея е прострелял роднините си и пострадалата жена. Самата жена е в пловдивска болница в стабилно състояние. От полицията потвърдиха, че случаят е станал заради имотен спор във фамилията.

Самият мъж е арестуван, докато се е укривал в дома на майка си. Той не е оказвал съпротива, но все още е бил въоръжен при ареста си.

Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че ще бъдат проверени всички данни, относно това дали е имало сигнали за напражение, което да ескалира до кървавия завършек. Той добави, че ако е имало такива сигнали, но конкретен служител е бездействал, ще бъдат взети мерки, но засега няма данни за такова нещо.

„Полицията не трябва да върви след събитията, а трябва да работи по превенция на такива битови напрежения. Ще се създаде организация, за да се прегледат всякакви подобин сигнали за битови конфликти“, добави той.

Кметицата на селото Величка Величкова каза, че до този момент семейството не са създавали напрежение и не е имало някакви изгледи да се стигне до тук. В махалата на Рогош има около 1200-1300 души, добави тя.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина