НовиниСъдТемида

Съдът оневини мъж за смъртта на баба му при катастрофа

На улица „Републиканска „на 31 януари 2021 г в в тъмната част на денонощието 24-годишният Мехмед и баба му пътували с неговия лекотоварен автомобил „Форд“, когато в него се удря лек автомобил марка „Алфа Ромео“, който навлиза в насрещното платно. Шофьорът, седнал зад волана на леката кола, е управлявал след употреба на алкохол. За да избегне катастрофата Мехемед се опитал да завие наляво, но вече било късно.

В ударения микробус е пътувала и 58-годишната М.Х. /баба на Мехмед/, която пострадала при инцидента и починала същата вечер в болницата в Кърджали.

Присъдата на Окръжен съд – Кърджали, издадена на 7 февруари м.г. постановява, че и двамата шофьори са виновни за инцидента. Водачът на алфата е осъден на 5 години лишаване от свобода, а внукът на загиналата получава тригодишна условна присъда. И двамата водачи обжалват пред Апелативен съд – Пловдив наказанията си.

Апелативните магистрати уважиха жалбата на Мехмед и отсъдиха, че е невинен по повдигнатото му обвинение за съпричиняване на катастрофа със загинал. Със същото решение те потвърдиха наказанието на втория подсъдим Р. К. – 5 години лишаване от свобода.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина