АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Пловдивска митрополия си „приватизира” улица

От епархията поставиха табели за служебни паркоместа на ул. „Д-р Георги Вълкович” без да имат право. Било временно

„Пловдивската митрополия си приватизира нерегламентирано улица”. Това ни сигнализира наш читател, жител на идеалния център на Пловдив, като илюстрира сигнала си със снимки от ул. „Д-р Георги Вълкович“. Оказа се, че е това е истина.

Пловдивската епархия, водена от митрополит Николай, продължава да „настоява” всеки ден, че е над светските закони и регламенти, и че няма никакво намерение да се съобразява с тях. Демонстрира го за пореден път. От митрополията са си поставили техни си табели за „Платени паркоместа” край входа на храм „Св.Марина”.

Паркоместа, които нито са платени, нито са регламентирани по какъвто и да е начин от Община Пловдив. Дори визуално табелите нямат нищо общо с общинските. Няма знаци, нито начертани служебни паркоместа.

Това обаче не пречи на представителите на пловдивската митрополия да ги ползват когато пожелаят, като по този начин не предоставят възможност на живущите в района да паркират близо до домовете си. А всички знаем каква е ситуацията с паркирането в центъра на града.

Не само това- ощетява се и общинският бюджет, тъй като до преди ремонта на улицата въпросните паркоместа бяха част от Синя зона.

Потърсихме отговори от общината. Потвърди ни се, че въпросните паркоместа на ул. „Д-р. Георги Вълкович” не са платени от митрополията. Епархията обаче щяла да ги ползва само временно, докато завърши ремонта на зоната и бъде освободен за паркиране тупика към бул. „Цар Борис III Обединител”, където от митрополията има служебен абонамент за 10 паркоместа.

Както знаем обаче, временните неща са най-постоянни. Особено в Община Пловдив. Ще проверим дали след завършването на ремонта нерегламентираните табели ще бъдат премахнати.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

 1. МИКОЛАшка даже няма МОНАШЕСКО …ИМЕ!

  Кара си с даденото му по рождение от татенцето БАРЕТА (Бияч на БКП) именце милият – без МОНАШЕСКО, задължително при пострижение и отречение от светската суета. Защо ли? Защото манастир не е помирисвало изчадието комунистическо, никога не е бил честен и почтен МОНАХ, камо ли отшелник, постник, духовник…

  Пазарлъкът изглежда е бил под преструвка „религиозническа“ да го парашутират да МУТРО-полит-иканства из Румелията, да интригантства, да угоява …когото трябва (взаимно, да). От пръв поглед още от Името Миколай-Герголюб Баретов си личи = Аятоллахът със злия поглед, с ролекса и лимузината със пожарникарска сигнализация е Ментарджия, Далавераджия, не е читав тоя с неговата непризната не-акредитирана килийна измислена като за баш-будали „академия“.

  „Академично“ ли беше пЪрвенюшкото подобряване на Света Марина да я нагизди като някаква ючбунарска . . . и да оскверни съкровените древни стенописи – или опростачаване, герго-селяндурско? Ново висше стъпало в *р*вославната култура на Града според прокурорското *р*восъдие!

  Нека спестим подробности за психо-диагнозите на Коля-студентчето което обявило, че е хванало Дядо Господ за шлиферо. На болни хора не се подиграваме.

  През турско можеше да има значение какво проповядва Миколай-Герголюб Баретов. И кому раздава Тиквен Медал „ЕРМ“ /Херм /Хермес – на ортаци КлептоКрати, съзаклятници в нотариалните му магьосничества.

  САН КИРИКО = кражбата на века от *р*вославието подпомогнато от *р*восъдието: от МАА =Междунар. Академия по Архитектура, от джоба и от залъка на архитектите, отчислявали десетилетия наред половината от всеки хонорар – без нито стотинка църковна нито държавна. Само укрепването на свлачището костваше колкото Палатите около разкашканото църкве, проектирани като „да мязат“ от засл. арх. Любо Шинков, НИПК.

  Ами като настъпи ВИДОВДЕН, попе, Геената Огнена как ще прескочиш? Или ти си делови ючбунарски бизнисменин и в такива работи НЕ ВЯРВАШ?

  Нация от ПОСЛУШНИЦИ много им се иска на мутро’полит’ика и на неговите биячи, попадии, архонти, архонтеси и архонтчетата им. ДЪРЖАВНА църква – и драпат за заплати за задължително „веро“учение за неизтрезняващите презвитери. И на войската се натрапват юродите.

  Надали.

  В белите държави в 21 век средновековни акъли важат само вътрешно в секти, култове, клубове и мормонски племена и масонски ложи. Свобода на съвестта има постигната. Който иска семинария – прав му път. Аятоллахът да си царува …в Азия!

  Скептично бяхме предупредени още от колегата Волтер -който умеел да размишлява, да мисли и дори да измисля според Чомски- че в момента в който Първият Тарикат се запознал с Първия Будала – в тоя момент възникнала Организираната Религиозност.

  Направа човешка, пълна с грешки, каквото и да ни лъже йерархията професионални Посредници =надВзиратели =епиСкопи: никое Божество нищо общо няма с никоя от безбройните (всяка от които =самозвана Единствена) ДалаВЕРИ.

  Религия е нещо различно от ВЯРА. Организираната в институции “вцърковена” РЕЛИГИЯ е хорска направа. Цели да организира и командва народа, тълпите, масите кръстоносци срещу джихадисти, в изпълнение на нечии интереси и заповеди. А второто след Религ-Идеологическите фанатизми проклятие върху човечеството е Патрио-Шови-Национал-Нацизмът. Междуселски-Махленски-Мафио-КлубФЕНски гангстеризъм. Омраза срещу различаващите се от племето, смърт за дисидента!

  ВЯРАТА си е друго, вътрешно, искрено, истинско, без професионални посредници със златен телефон до „Горе“. Без командири. Както българските БогуМили научиха западните Катари и света, божественото е във Съвестта на всекиго от нас. Гностици бяха първите християни идеалисти преди самозвани епи-скопи (над-взиратели) да ги яхнат и оскубят.

  Задължителни идеологии, (всуе)верия и ритуали вече отдавна не важат. Претръпнахме. ВиК попе, Великден и Коледа, толкова.

  БългароСъветската сибир-азиатска *р*вославна секта Гундяева ни е дъщерна, отцепила се в Схизма от майчината ни изконна византийска константинополска Вселенска Катедра и не е меродавна за душевността нито за духовността на румелийския народец.

  След комунистическите вярвания, практики и квази-религия Суверенът вече е отделно от фирмата БП”Църква” Лимитед.

  По-хигиенично е…

  =

  1. – с една проста клещичка става работата, даже няма нужда да стържеш с ножовка.

   Миколай да иде да се оплаква на бате БоБо.

   (Ф Долно Нанагорнище такава табела пред двора стои бая привлекателно – всички комшийки ша ахнат!)

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина