Новини

Путин обяви военно положение

Украинските медии отбелязват, че указът на Путин е нелегитимен

Руският президент Владимир Путин обяви военно положение в окупираните територии на украинските Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област, съобщава OFFNews.

Това заяви самият той по време на заседание на Съвета за сигурност на РФ, цитиран от руски медии.

Украинските медии отбелязват, че указът на Путин е нелегитимен, но ще бъде разгледан от Съвета на федерацията в „най-кратки срокове“.

Реално с това решение руският президент дава на окупационните войски в Украйна „допълнителни правомощия за гарантиране на сигурността“.

Според „постановлението“ се предвижда засилване на контрола върху цивилното население в окупираните територии, депортиране на граждани в руски региони, ограничаване на излизането от тях, незаконна проверка на превозните средства, вкарване на местните медии в режим „за нуждите на отбраната“.

Посочва се и че в граничните региони на Русия (Краснодарски край, Белгородска област, Брянска, Воронежка, Курска и Ростовска област), както и в Крим, се въвежда „средно ниво на реакция“.

В периода от23-и до 27-и септември руските нашественици проведоха псевдореферендуми в окупираните части на четирите области на Украйна. В Херсонска и Запорожка област допитванията бяха да се отцепят от Украйна и да се присъединят към Русия, а в Донецка и Луганска област – да се присъединят към Русия.

Хората бяха принудени да гласуват под дулото на автомати. Според резултатите, показани от руската пропаганда, повече от 90% от участниците в „референдума“ са гласували „за“.

Почти всички държави обаче не признават резултатите от фалшивия вот.

Въпреки това на 30 септември руският президент Владимир Путин обяви анексирането четирите региона на Украйна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина