АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Прокуратурата се самосезира за побоя над Митко в Капана

Проверката става след публикацията на видеозапис снощи в Под Тепето

Пловдивската районна прокуратура се самосезира за случая с побоя над Митко от четвъртък привечер. Това става след публикацията в „Под тепето“ на видеоклип, от който се вижда нападението над популярния продавач на чорапи. Образувани са проверки по два текста от Наказателния кодекс – за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди, както и за хулиганство. Срокът за приключване на проверката е петдневен.

Проверката цели да установи точната самоличност на извършилия деянието, като се установява точната самоличност и данни на пострадалия, както и на очевидци, които могат да помогнат на разследването. Проверката е възложена на служители от Четвърто Районно.

Точните текстове са по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.1 от Наказателния кодекс, и за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Инцидентът стана снощи около 20 часа. От видеозаписа се вижда как мъж заплашва, разпилява стоката на Митко, след което го напада с удар с глава в лицето. Според очевидци, нападателят е един от новите собственици на заведения в Капана на улица „Христо Дюкмеджиев“ в частта близо до Тунела.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина