АктуалноГрадътНовини

Ограничават достъпа на автомобили в Стария град

Достъпът на автомобили в Стария град ще бъде ограничен. Първата стъпка е редуцирането на коли, които влизат в резервата. Това стана ясно след проведената днес в Общинския съвет работна среща между зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов, директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов, директора на Общинска охрана Димитър Палашев, директора на Общинска полиция инспектор Тодор Боюклийски, общински съветници, живеещи и бизнесмени от Стария град.

Искаме да изпразним Стария Пловдив от автомобили и да го напълним с хора. Необходимо е да ревизираме колите, които имат достъп до резервата. Това може да стане като живеещите и хотелиерите подадат нови заявления за влизане и отсеем онези, които няма да бъдат допускани“, коментира зам.-кметът Чонов.

Някои от живеещите в Стария град предложиха да се въведе престой с ограничено време, какъвто е създаден за родителите, водещи децата си в ДГ „Щурче“. Те имат 30 минути, в които да влязат в резервата, да оставят децата си на градина и да напуснат.

Подобна система може да се въведе и за зареждане на търговските обекти, но да имат 40 минути примерно, заради разтоварването“, предложи общинският съветник от „Съюз за Пловдив“ Владимир Темелков.

Колегата му Евелин Парасков предложи дори гостите на хотели в Стария град да използват като буферен паркинга на ул. „Четвърти януари“.

Във втората половина на септември ще се проведе следваща среща по темата. На нея ще се обсъдят новите предложения за промени за паркиране и престой в Старинен Пловдив.

Екипът на Община Пловдив ще разработи вариант в АИР „Старинен Пловдив“ да се въведе същият специален режим за достъп като в квартал „Капана“, т.е. Зелена зона.

Новите правила ще бъдат заложени в наредба“, подчерта шефът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Като ограничите достъпа на коли в Стария град какво ще постигнете…., нищо!
    Празният квартал ще стане зомбясал, пуст и съвсем неуютен. Паднали къщи и огради, офроуд улици и само котки, чакащи някой все още жив човек да им подхвърли нещо за хапване. Град, достоен за снимане на фантастични филми за края на света.

  2. Живея в Стария град и съм недоволен от много други неща, които се случват или не се случват в тази съкровищница. Не ми пречат колите, а разбития калдаръм. Ще напълните с хора Стария град?! Ами ВИЕ го изпразнихте! Къщите опустяха и се рушат. Не се чува детски смях, а само писъците на натискащите се по руините младежи от долната махала.

  3. Проблемът не е живущите,родителите взимащи децата си ,зареждащите заведения.Проблемът е там на бариерата пропускащи колите.Хората живеещи там немогат да вкарат кола без карта/за ремонт на нещо по имота им/ но влизат и такива които нямат такива карти.
    Обърнете внимание и на служители на бариерата понякога са изключително сърдити и арогантни.

  4. Голяма среща половината нямат работа там защото не са свързани по никакъв вачин с Стария град,а пък как 95% от Живущите и дребния бизнес не бяха уведомени за срещата не разбрахме .
    Дано следващата среща ве е пак в тесен кръг.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина