Новини

Открити са телата на жените, които бяха в неизвестност след взрива в „Арсенал“

Телата на двете жени, които бяха в неизвестност след вчерашния инцидент в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък, бяха открити след извършените спасителни действия. Официално жертвите на взрива вече са три – мъж на 55 години и две жени на 53 и 43 години, съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов. Мъжът е със стаж осем години в оръжейницата, едната жена е с девет, а другата – с 15 години стаж.

С тежка черепно-мозъчна травма, но към този момент е в стабилно състояние, е пострадалата жена, която беше откарана в болнично заведение в София, каза още той.

Огледът на местопроизшествието приключи в светлата част на деня вчера и продължава днес. Атанасов поясни, че са назначени съдебно-медицински експертизи на телата. Ще бъдат назначени още химическа експертиза, взриво-техническа експертиза и други. Предстои да бъде уточнено детайлно и какъв е производственият процес в цеха на завода, където възникна инцидентът. Разпитани са свидетели, които описват него, провеждания инструктаж и т.н.

Причината за произшествието на този етап не може да се посочи. Работи се по няколко версии – техническа причина, човешка грешка и други.

Разследването ще се води от Национална следствена служба. Така разпореди главният прокурор Иван Гешев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина