АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаРазследване

МВР е свалило синята лампа от лимузината на Николай Пловдивски

МВР е свалило незаконната синя лампа от обзорното стъкло на митрополитската лимузина Ауди 7, в която се вози Николай Пловдивски. Това научи Под тепето от няколко сигурни източника, но все още официално потвърждение на информацията ни няма.

Реакцията на полицията бе експресна, след като вчера служебният вътрешен министър Иван Демерджиев прие като сезиране въпрос на Под тепето „Докога пловдивският митрополит ще гази Закона за движение по пътищата, пред очите на всички, включително и на органите на реда“.

Демерджиев заяви, че ще се заеме с казуса с незаконната сина лампа на лимузината на Николай Пловдивски на нашето питане веднага след края на литургията в „Св. Богородица“ вчера, на която присъства. И на вчерашната църковна служба владиката се движеше с въпросното Ауди със синя лампа на предното стъкло, но това нямаше как да бъде забелязано от вътрешният министър.

„Ще го проверя това нещо. Не съм забелязал до момента, че има синя лампа, но ще проверя и ще има резултат. Приемам този разговор за достатъчно сезиране. Законът е закон и еднакъв за всички”, заяви вчера пред Под тепето Иван Демерджиев.

Вечерта  вероятно той е видял въпросното сигнално устройство с очите си, тъй като двамата с Николай Пловдивски бяха на първата редица на официалните гости на вечерната церемония за Деня на Съединението на едноименния площад.

Вчера той пое и ангажимента да провери как е работено по сигналите в полицията за синята лампа на митрополита. По информация на Под тепето в момента върви проверка какви автомобили и на кои собственици ползват такива устройства, които могат да бъдат на предните стъкла само на такива със специализиран режим на движение.

Повече от три години пловдивската полиция си затваряше очите пред това закононарушение на пловдивския митрополит и подопечните му. Въпреки няколкото ни питания до областната дирекция на МВР през годините и отговорите, че проверка по казуса е била започнала, резултати от нея нямаше.

До днес. Само за 24 часа едно крещящо закононарушение, видимо за всички, приключи.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

29 коментари

  1. Още по-добре!
    Да се пържат в собствен сос!
    Сами да си говорят / и отговарят!
    Веднага от пръв поглед се забелязват ПРАЗНИ, нулеви балончетата за „брой реплики“ въведени на Девети Септември от КараКАЛИНКов „модератор“.
    Пустиня!

  2. Тържествено обещавам, че нивгаж, НИКОГА няма да кликна на нищо от идиоцкио ПопЪп вдясно натякващ ми по свекървенски…

    Затова махнете го, само досажда.

    „Запомни ме“ е безсмислица =пречи също= както и „Задължителните полета“ горе преди полето за реплика.

    ВСИЧКИ ЧЕРТИ от които за БУКВИ място не остава (вж. най-долу „ТАГОВЕ“!) са прахосничество, както и четири пръста паразитно поле вдясно, 3 см колона е предостатъчна за да сме делови!

      1. Както личи от твоя „ТаймСтамп“ ТИ КЪСНО ЖИВЕЕШ с една цяла седмица назад от Живио Живот, „Заспал Муйко В Сламата“ =АЙЛЯК=

        Функцията ако вече са я оправили – може би тъкмо на „глупави“ реплики се дължат тези фактове. Но забелязваш ли излишно грамаданскио ОТСТЪП на Отговора?

        А редица други дразнещи „подобрения“ като разхищениято на квадратни милиметри от МОЯ ДИСПЛЕЙ…???

  3. ВЛЯВО ОТ ТЕКСТА НА СТАТИЯТА ЦЯЛА КОЛОНА ПРАЗНО ПРОСТРАНСТВО ЗАРАДИ ТЪПИ „СПОДЕЛЯНИЯ“ (КОИТО И БЕЗДРУГО СЕ ПРЕЧКАТ И СЛЕД ТЕКСТА!!!) Е ИЗЛИШНО ПРАХОСВАНЕ НА МЯСТО ОТ МОЯ ДИСПЛЕЙ.

    Грамадният ОТСТЪП на Отговор след Реплика е прекален, три милиметра стигат.

    Идиотското ПОЛЕ ЗА СНИМКА пред всеки принос стои празно и безсмислено. Пречи!

    Полето за ИМЕ (ЗАГЛАВИЕ обикновено) логично трябва да е над Репликата, а не под нея, и Нов Ред е излишен. „ЗАПОМНИ МЕ“ също пречи!

    „Задължителните полета“ били отбелязани … с* = = = това пък що за безсмислица е да отнема пространство? Добре, че махнахте тъпизма „КАПЧА“ анти роботи

  4. ПОД ТЕлЕТО НЯМА ШАНСОВЕ ДА ПРОСЪЩЕСТВУВА АКО ВЪВЕДЕ ЦЕНЗУРА, МОДЕРАТОР, ПОЛИТ-КОРЕКТНИ ЧИСТКИ НА СТАНОВИЩА КРИТИЧНИ ИЛИ РАЗЛИЧНИ.

    ДОСЕГА ДАЖЕ НЯКОЯ ПОПЪРЖНЯ – РЯДКОСТ ТУК, ВСЕКИДНЕВИЕ В ПЛОВДИВ ОН-ЛАЙНА – СИ ОСТАВАШЕ ИЗОЛИРАНА. ТУК ЧИТАТЕЛИТЕ ЧЕТАТ ПО СЪЩЕСТВО, А НЕ …МЕЖДУЛИЧНОСТНО.

    С комплексарски напомпени безпочвени патрио-шови-наци оптимизми и възторзи; слабовато „новинарство“ и караКалинкови излияния от Свободен РАЗГОВОР като пропъдите дописниците увисвате подобно на ПловдивТайм.БГ без никакъв интерес и съучастия.

    Нововъведените „пламъчета“ за ХОТ и „балончета“ за РЕПЛИКИ ще си останат …НУЛЕВИ

  5. В „ОТГОВОР“ НА 5:22 /11 СЕП. (КОЯТО ФУНКЦИЯ ИЗДЪХНА!) САМО БЕГЛО СРАВНЕНИЕ КОЛКО МНОГО ИНФО / ТЕКСТ МИНАВА С КРАТЪК СКРОЛ НАДОЛУ ПО СВИТЪКА ПРИ ДЕЛОВОТО =БЕЗ ФИНТИФЛЮШКАМИ= ПОДРЕЖДАНЕ НА ДИЗАЙНА НА КОНКУРЕНТА „МАРИЦА.БГ“

    КЪДЕТО САМО НА РУСИ ЧЕРНЕВ, ГЛ. РЕД. СТАТИИТЕ СА ЗАЩИТЕНИ ДА НЕ ПРИЕМАТ КОМЕНТ/КРИТИКИ И ВЪЗРАЖЕНИЯ, ИНАК Е СВОБОДЕН РАЗГОВОР!

    1. АКО В ЧЕСТ НА ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ИЗИСКВАТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПОПЪЛНИМ ПОЛЕ „ЕМЕЙЛ“ ОСВЕН „ИМЕ“ (ИВАН ДРАГАНОВ, КАКТО Е ИЗ ЦЯЛ ИНТЕРНЕТ; ТАМ УДОБНО НАМЕСТВАМЕ ‘ЗАГЛАВИЕ“ ЗА РЕПЛИКАТА);

      АКО ПИТАТЕ ЗА „ЕГН“ И БАНКОВА С-КА;

      АКО ЦЕНЗУРИРАТЕ / МОДЕРИРАТЕ ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД РЕПЛИКАТА;

      АКО ИЗТРИВАТЕ КОМЕНТАРИ КОИТО СА КРИТИЧНИ, НЕ-ПОЛИТИЧНИ ИЛИ НЕ ХАРЕСВАТЕ = = = ТО ТОГАВА

      СТЕ СВЪРШЕНИ КАТО СВОБОДНА МЕДИЯ = = = БАЙ-БАЙ, CIAO, BELLA!

    2. БЕГАЙ, СПАСЯВАЙ СЕ ОТТУКА = = = МОДЕРАТОРИ ВМЕСТО ДА ЖУРНАЛИРАТ СЕ ЗАНИМАВАТ С ЦЕНЗУРИРАНЕ НА ПРИНОСИ И ДОПИСКИ КЪМ ТАЯ МЕДИЯ СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина