Полицията “отговори” на питането на Под тепето за законността на синята лампа на митрополитското ауди

Актуално Криминале Новини Разследване
митрополитско ауди

Над две години по-късно проверката показала, че … имаме отговор

Редакцията ни показва въпросния “отговор” не за пръв път и пита: Дали “вярата” във върховeнството на владиците и тяхната власт не е много по-силна от закона?!

Нещата звучат така – отговаряме ви, че няма да ви отговорим

От средата на 2019-та година до първите парламентарни избори през тази година в журналистическо разследване по темата “Спазва ли закона Николай Пловдивски?” екипът на Под тепето периодично задава въпрос на ръководството на ОД на МВР – Пловдив за резултатите от започналата проверка, касаеща законността на синята лампа на предното стъкло на митрополитското ауди.

МВР проверява лампата на Дядо Николай очи в очи

Всеки път от Областната дирекция ни обясняват – кога публично на пресконференция, кога писмено, кога по телефона, че като приключи проверката ще получим отговор.

От тогава до днес се смениха четирима ръководители на ведомството на вътрешните работи. От тях единствено настоящия заместник-директор комисар Васил Костадинов се ангажира да провери какво е станало с въпросната проверка.

Две години полицията в Пловдив мълчи за синята лампа на Дядо Николай

В рамките на 20-тина дни екипът ни получи отговор, който гласи, че след извършена проверка е установено, че медията ни е получила отговор на имейла на главния редактор през август 2019-а година.

Да, ама – не!

Тук е мястото да ви покажем отново въпросния отговор, изпратен на 20 август 2019 г.

Той гласи следното:Установено е, че автомобилът се използва от Пловдивска Света Митрополия, но към датата на провеждането на проверката, той се намира извън територията на града. Предстои при завръщането му да бъде направен оглед, за да се изясни дали в действителност устройството на таблото е такова, което е предназначено за движение със специален режим, както и поводът за поставянето му.”

Припомняме, че след публикуване на снимки на въпросното устройство във Фейсбук, пловдивската полиция обяви, че се извършва проверка по случая.

Проверката за синята лампа на Дядо Николай била започнала, но не е приключила.

В горецитираното писмо, което в никакъв случай не може да бъде прието за “отговор, съдържащ резултат от започнала проверка”, се казва още:

Съгласно чл. 34, ал. 3 от Закона за движение по пътищата специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция „Национална сигурност“, главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ на Министерството на правосъдието, Бюрото по защита при главния прокурор, служба „Военна полиция“ към министъра на отбраната, военнополицейските формирования от Българската армия, други служби на Министерството на вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, определени от изпълнителния директор за осъществяване на контрол, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество при осъществяване на оперативно-издирвателна дейност, Националното тол управление при Агенция „Пътна инфраструктура“, определени от председателя на управителния съвет на агенцията, и структури на Държавната комисия по сигурността на информацията, определени от председателя на комисията.”

От тук става ясно, че автомобилите на БПЦ нямат право на специален режим.

Според закона обаче за нерегламентираното ползване на такива атрибути се търси наказателна отговорност.

Дали “вярата” във върховeнството на владиците и тяхната власт не е много по-силна от закона ?!

Докога?!

В общи линии, по „дипломатичен“ начин, нещата звучат така – отговаряме ви, че няма да ви отговорим…

Още по темата – За волската кожа, държавата, царя, кесаря и гол Асан

Споделете ни във:

8 thoughts on “Полицията “отговори” на питането на Под тепето за законността на синята лампа на митрополитското ауди

 1. Николай Пловдивски-син на милиционер и то виш,завършил московска духовна академия… какво да очакваме?
  Не искам да е „Пловдивсики“ да си избере друго име за да не мърси града ни!

 2. Режимът БоБо, БоБоДВЕ и БоБоТРИ провеждаше линия към задължително за младите „веро“учение със заплати за неизтрезняващите попадии така че да станем
  НАЦИЯ ОТ ПОСЛУШНИЦИ.

  Гламавият налуден (Карлуково, 4-ти км. откакто като студентче „хванал дядо Господ за шлифера“) мутрополит Герголюб БАРЕТОВ (изчадие на потомствената Номенклатура на БКП, на Бияч-БАРЕТА, затова кара с бащиното име, а е без монашеско име щото в манастир не е служил) още с парашутирането му в Румелията от Коньовица и с оскверняванео на Света Марина и заграбването от МАкадемия на Архитектурата на САН КИРИКО се възгордя и се има НАД ЗАКОНА.

  Не е християнин щом не вярва, че му предстои ВИДОВДЕН.

  Търгаш, далавераджия и Нотариален магьосник водач на българосъветска Гундяева *р*вославна секта отлюспена от изконната византийска майчина константинополска Вселенска Катедра – каквито Иисус лично разгони от Божия Дом

  Два файтона изкукали баби и горките служебно задължени заплатаджии от СелСъвета и местното ПолитБюро =ГЕРБ

 3. Църквата след 10 ноември е също толкова над закона, както някога БКП преди тази дата. Примери? Отнетият комплекс Св. Кирик от архитектите, бивша лудница, бивш концлагер, комунистически и фашистки, бивш гръцки манастир, изцяло наново построен по съвсем различен начин. Или пък тапетите налепени в Св. Богородица. Все дядо Николай с буркана. Само това да беше.

   1. Казваш: „…изцяло наново построен по съвсем различен начин…“ на свлачището с жалки изсипано останки от обори и едвам закрепила се върху по-свестни темели църквица огромните разноски =без нито стотинка църковна, нито държавна= дойдоха изцяло от джоба и от залъка на българскте архитекти, на които им удържаха половината, 1/2, 50% от всеки хонорар десетилетия наред. МАА, Международната Академия по Архитектура възложи на арх. ШИНКОВ от НИПК (да, същия пловдивчанин) да композира сегашните Палати изцяло от чисто бял лист на чертежа =“в стил“ наподобяващ манастирски и го наименува от криворазбрана куртоазия САН КИРИКО (за да е разбираемо международно!).

    С огромни тържества беше открито и посветено на МАА.

    Само укрепването на свлачището от инж. Веселин Венков колко усилия и разноски наложи – почти колкото самите сгради . . .

    МУТРОполитът палячо устрои „народни“ организации и представления за завземане под лъжливия претекст, че теренът / земята / квадратурата била „църковна“ (недоказуемо, тогава нямаха Нот.Актове и те!) и услужливото *р*восъдие хариза на *р*вославието имотчето.

    Впрочем и апартаментите из Тракия, Младост, Люлин не са върху тяхна земя, но имотът принадлежи на КОЙТО ГО Е ПЛАТИЛ!

 4. Комунизма е обвиняван, че е потискал вярата и църквата. Днес нещата са много по-страшни. Специално в Пловдив, митрополита, като лице на църквата отвращава повечето вярващи с поведение и наглост. Заедно с гербаджиите и Гергов картината става още по-ужасна. За жалост църквата е обсебена от търгаши и слуги. Няма да забравя партийното мероприятие в Света Марина.

  1. Наистина „…митрополита, като лице на църквата отвращава повечето вярващи с поведение и наглост. Заедно с гербаджиите и Гергов картината става още по-ужасна. За жалост църквата е обсебена от търгаши и слуги…“

   Светът се е напатил от войнстващи фанатизирани религиозници от всевъзможни разцветки =кой от кого все по-праведен!= готови да режат глави, ръце и клитори и да бомбират Света със взрив.

   От всички тях най-ЛУД е ючбунарският ни Аятоллах със злия поглед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.