АктуалноГрадътКултураНовини

Министърът на културата искал просто да привлече внимание към сферата

Атанас Атанасов обясни за успехите на ресорното му министерство в ново неделно видео, след странния поздрав преди два дни

Необичайното видео на министъра на културата Атанас Атанасов, което предизвика бурна полемика в публичната среда, е било провокация за да бъде привлечен интерес към ресора. За това намекна самият министър в ново видео обращение, качено в неделя във фейсбук.

Той акцентира, че новината, че 30 400 000 лева от Национален фонд „Култура“ са отворени за кандидатстване е предизвикала 12 споделяния, а неговият видеопоздрав е видян от всички българи. „След 4 месеца липса на обществено внимание, темата култура отново е на дневен ред. Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции, не съм искал да обидя никого, но ако това е цената, която трябва да платя, за да мога темата да е на дневен ред, готов съм“, коментира в обращението си Атанасов.

Той подчерта, че тази година в бюджета има заделени 100 млн повече, като в общия бюджет от около 350 млн лева има 44 млн лева за Националния филмов център и българското кино, 30 млн за Национален фонд Култура и 12 млн лева за българските музеи „въпреки лъжите на опозицията“, акцентира той. По думите му са обявени нови конкурси за културните институти, с ясни критерии за да може парите да отиват в творците. Възстановена е и работата по Норвежката програма, което осигурява допълнителни 10 млн лева извън бюджета за българските музеи, галерии и театър. В следващо видео министърът обеща да даде допълнителна информация за НФ „Култура“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Стига дъфкали този министър. Ако се е изцепил, да си заминава.
    Но не той е основният проблем в държавата и съответно причина да се дискредитира правителството, както на някои им се иска.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина