ГрадътЖивотКриминалеНовиниПод ножаТемида

И прокуратурата се занимава с Рут Колева за снимките й в Перущица

Районна прокуратура- Пловдив прави проверка за евентуалното извършване на хулигански действия от страна на певицата Рут Колева заради предизвикалата скандал фотосесия в Паметника на трите поколения край Перущица. Снимките на изпълнителката взривиха социалните мрежи, а негодуванието срещу избора й на място за провокативната фотосесия идва отвсякъде.

“ В петък получихме сигнал от кмета на Перущица за извършването на хулигански прояви от страна на певица, с които се демонстрира явно неуважение към обществото. Възложихме проверка на районното управление на МВР в Стамболийски, която е в ход. Срокът на проверката е 1 месец“, обясни пред журналисти днес районният прокурор Чавдар Грошев.

Той уточни, че проверката следва да уточни дали има достатъчно данни за образуване на досъдебно производство. На този етап са снети сведения от самата кметът на Перущица Мария Вълканова, според която Рут Колева грубо е нарушила обществения ред. Снемат се сведения и на други хора от града. Проверката следва да установи още дали паметника се поддържа, дали до него има свободен достъп.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина