НовиниСъд

Окончателно: 5 години затвор за шофьора на ВМВ, убил таксиметров шофьор на Адата

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което е потвърдена присъдата на 23-годишния Александър Димитров, признат за виновен за тежката катастрофа на моста Адата на река марица в Пловдив от август 2019-а г.

Подсъдимият е осъден на 5 години лишаване от свобода за това, че на 03.08.2019 г. в гр. Пловдив,  на кръстовището на бул. „Шести септември“ и бул. „Северен“ /моста на Адата/, при управление на лек автомобил „БМВ“, без да има правоспособност, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Д. Б. Деянието е извършено в пияно състояние. Установено, че обвиняемият е шофирал пиян с 2.10 промила алкохол в кръвта, след употреба на кокаин.

23-годишният, който уби таксиметров шофьор на Адата, е бил пиян, дрогиран и без книжка

Припомняме, че Александър, собственикът на БМВ-то – Щерьо Атанасов и техни приятели на 2 срещу 3 август 2019 г. били на годеж в Столипиново. Около 00,45 часа заваляло дъжд и Щерьо поканил компанията в автомобила му. Там продължили да пият. Александър предложил да идат с колата на бар, но само Щерьо се съгласил. Атанасов отстъпил шофирането на подсъдимия, който нямал шофьорска книжка.

На кръстовището на двата булеварда колата им се е движела със 101 км/ч, не е спряла на пътен знак за път без предимство и се ударила в движещия се по път с предимство лек автомобил „Дачия“, управляван от пострадалия, който загинал на място.

Върховният касационен съд не е установил съществени пороци в доказателствената дейност на предходните съдилища. При решаването на единствения спорен въпрос по делото, относно авторството на инкриминираното деяние, в пълен обем са изследвани всички обстоятелства, като фактическият извод, че именно подсъдимият е управлявал лекия автомобил по време на произшествието, намира стабилна доказателствена опора.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина