НовиниСъд

4 години затвор за Николай, убил приятелката си Мариана в Сопот

Пловдивският окръжен съд осъди на 4 години лишаване от свобода Николай Танчев за причинена по непредпазливост смърт на приятелката му Марияна, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

Той бе признат за виновен в това, че на 7.08.2022 г. в гр. Сопот е причинил смърт по непредпазливост на 58-годишната Марияна, с която живеел на семейни начало. Смъртта е настъпила вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда – черепно-мозъчна травма, представляваща общо разстройство на здравето, опасно за живота, поради което и на основание чл. 124 ал.1 пр.1 вр. чл. 128 ал.2 вр. ал.1 и чл. 54 от НК го осъди на 4 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален общ режим.  

Припомняме, че при старта на делото м. г. от пледоарията на прокурора стана ясно, че вечерта на 6 август двойката била на гости на приятели, където употребили алкохол и се скарали. Тръгнали си към към 2:00 часа на 7 август и по пътя за дома скандалът се разраснал. В района на стадиона мъжът пребил жената.

Убийство и в Сопот – откриха труп на жена на стадиона

После я изоставил там в безпомощно състояние и се прибрал в жилището си. Оказа се още, че убитата Мариана от Сопот е малтретирана по улиците през нощта и то пред свидетели, но никой не е сигнализирал в полицията.

Убитата Мариана от Сопот е малтретирана по улиците

Освен това до един момент с тях е имало и трети човек, който е гледал как приятеля ѝ я шамаросва. Фаталните удари са се случили, след като пътищата им са се разделили. Разследващите са открили кичур от косата ѝ и дамската и чанта на улица „Софроний Врачански“ в града.

На основание чл. 304 от НПК Пловдивският окръжен съд в сряда призна подсъдимия Николай за невинен в това на същата дата и място умишлено да е умъртвил жертвата, като деянието да е извършено с особена жестокост, чрез нанасяне на множество силни удари в областта на главата, поради което и на основание чл. 304 от НПК го оправда по първоначално повдигнатото му обвинение по чл. 116 ал.1 т.6 в. чл. 115 от НК.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина