НовиниСъдТемида

9 месеца затвор за мъж от Асеновград, държал под ключ жена си

45-годишният обвиняем отрязал косата ѝ и нападнал полицай

Това е решението на Районният съд в Асеновград осъди 45-годишен мъж на 9 месеца затвор, при първоначален строг режим за домашно насилие. Присъдата не подлежи на обжалване заради сключено споразумение. Случаят е от 16 юни. Прави впечатление, че станалото не е отразено в бюлетина на ОД на МВР, пише offnews.bg.  

Тогава мъжът заключил в апартамента си жената, с която живеел и отрязал косата ѝ. От документите по делото не става ясно кой е подал сигнал, но на място били изпратени два полицейски екипа от общо 8 униформени. Тогава мъжът нападнал единия от полицаите, като му нанесъл лека телесна повреда – контузия на дясната ръка, травматичен оток отново на ръката и охлузвания по кожата.

Установено е, че мъжът имал в себе си марихуана.

За петте обвинения, които получил, той се споразумял с прокуратурата да излежи общо 9 месеца и съдебният състав се е съгласил с това. 

Освен това Районният съд постановява веществените доказателства – 2 бр. опаковки от изследвано веществено доказателство, кичури коса, червена течност с марлен тампон и марля, напоена с червена течност, предадени за съхранение в Районното управление, да се унищожат като вещи без стойност, след влизане на определението в сила.

Обвиняемият ще трябва да плати 253 лв., разноски по делото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина