БългарияНощна смяна

Заведения са новите галерии за младите творци

Sky Beach разкри картинните емоции на Милена Танева

Image title
От дете, коленичило на килима в хола, Милена Танева рисува шарените си идеи върху топове бели листи. С флумастри, сама е измисляла роклички, а сега като млада дама на 22 години, вече има няколко изложби. Последната бе снощи в заведението Sky Beach. Печелила е конкурси, и то все като първенец.
Пловдивчанката е учила в  училище „Райна Княгиня” и от 800 човека в състезание грабва първата си награда на челно място с най-добра творба.
Започва уроци в Гърция, където бързо идва ред на втори конкурс със зададена тема „Война и мир”. Милена рисува око, в зеницата, Image title
на което хора се радват, а в бялата част тече сълза и кръв от войната. И така едва в шести клас, тя става отново наша гордост с първото си място. Печели парична награда и публикация в гръцко списание.
След тези хубави неща, започнах да рисувам по 10 картини на ден в продължение на една година. Правех го, за да радвам моите приятели и за удоволствие. Рисувах чаши, ръце, светлина, спомня си Милена.
Тя успява да се подготви само за два месеца за Националната художествена гимназия и влиза като една от най-добрите. От там Image title
открадва умението за остротата и замаха на рисуване, както и мекото движение на четката.
В тази гимназия всички около мен позволяваха преподавателите да им рисуват върху платната, но аз казвах, че няма да „влизат” в моите картини. И накрая на годината не само че имах шестици, а и най-много похвали получаваха моите творби, разказва още тя.
Още в началото на учебната година в художествената, са завели учениците на курс в Панаира. Там се оказало, че трябва да рисуват със спрей на определена тема. Милена никога не е докосвала спрей през живота си. Специално за гостите от Япония, които случайно се озовали там, й хрумнало да нарисува българската роза на фона на националното знаме. При обявяването на награди са дали четвърта, трета, втора и в този момент тя си тръгвала без да обръща внимание какво се случва на сцената… Когато чула зад гърба си, че първото място е за Милена Танева. Направиха ми пътека като по филмите, не можех да повярвам, че с нещо, с което никога не съм рисувала и от толкова много хора, спечелих първо място, с трепет си спомня пловдивската художничка.
Когато имаш терен за изява, това амбицира да твориш и те извисява. Аз започнах инициативата младите творци да показват творбите си по заведенията преди време. Изключително много се радвам, че в Sky Beach това е традиция всеки вторник. И тази вечер мои приятели от Франция, Америка и Гърция успяха да видят Image title
новите емоции, които съм изобразила. Мечтата ми е да имам собствена галерия с огромни платна и да лея кофи с бои върху тях, да пия червено вино на свещи и да създавам себе си и хората, завършва Милена Танева. Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина