Внимание! Опасните момичета от The Coathangers атакуват Капана

Нощна смяна

Рокендрол триото от Атланта разтриса Ядрото на 7 юни с вход свободен

Опасните момичета от The Coathangers атакуват Пловдив през уикенда. Гърл рокендрол триото от Аталанта ще разтресе откритата сцена Ядрото вечерта на 7 юни при вход свободен за всички меломани. Събитието, според всички ценители, не е за изпускане.  The Coathangers имат четири дългосвирещи албума, турнета в Америка и Европа и концерти на най-големите фестивални сцени по света. Щурите мацки идват само за една дата на територията на България. – част от европейското турне на групата, като това го превръща в събитие от национален мащаб и утвърждава водещата роля на град Пловдив в културната среда на България.

The Coathangers са рокендрол трио в изцяло дамски състав – Julia Kugel (Crook Kid Coathanger) на китара, Stephanie Luke (Rusty Coathanger) на барабани и Meridith Franco (Minnie Coathanger) на бас, като всички три дами си делят вокалните задължения и често си разменят инструментите за разнообразие. Фактът, че The Coathangers са само момичета е нещо, което отдавна би трябвало да се приема за нормално, но все още буди любопитство и въпроси от рода на “Ще се справят ли тези непокорни красавици с китарите и барабаните?”. Не само че се справят, но направо отвяват. Неслучайно легендите на сиатълския рок Mudhoney поканиха триото за съпорт на предстоящия им концерт в Белград, а буквално ден преди датата в Пловдив The Coathangers ще излезнат на една сцена с легендите от Сиатъл и още куп световни имена по време на един от най-големите фестивали в Гърция – Plissken.

The Coathangers се събират през 2006-та година и досега имат издадени 4 албума и 8 сингъла. Още от времето на едноименния си дебютен албум през 2007-ма година насам групата не спира да ни представя своя игриво отровен и безцеремонен китарен рок. The Coathangers винаги са били отворени към естествената двойнственост на жизнените си характери, поради което музиката им се получава както сладко-кисела, така и непреклонно красива. Отношението на бандата не е нито толкова сериозно като това на ‘бунтовното момиче’ от Bikini Kill, нито толкова излъскано като това на бандата Donnas. В същото време песните на The Coathangers са сурови и изпълнени с необуздан младежки дух.
Последното издание на групата е албумът “Suck My Shirt” от 2014-та година през американския лейбъл Suicide Squeeze Records. И тук The Coathangers не изневеряват на първичния си импулс, но разликата е, че композициите са по-зрели и плуват убедително в територията на гаражен рок, сърф-обагрен поп, но-уейв и пост-пънк енергия с юнашки три-акордни прогресии .

Освен живото изпълнение на The Coathangers в проекта ще вземат участие аудио и визуалния артист Robotko (Майнц, Германия), Jonny Fiasco от XraYdio, както и художникът и дизайнер Andonasty (Пловдив).
Robotko е аудио-визуален артист от Майнц (Германия), роден в Пловдив, познат на публиката с участие във формата Нощ на Музеите и Галериите. Той пристига от Майнц специално за участие в проекта.
Andonasty е един от най-актуалните млади художници, илюстратори и дизайнери в България. Негови произведения участват в изложби из цяла Европа, а в проекта той ще представи последната си линия от принтове и илюстрации.

За парти настроението преди концерта в неделния следобед ще се погрижи Jonny Fiasco от XraYdio със специален сет на живо от Лондон чрез интернет мост между двата града.
Концертът на The Coathangers и съпътстващите го пърформанси поставят за пореден път Пловдив и в частност кв. Капана на картата на топ дестинациите за културен туризъм не само в България, но и в Европа.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/791516390944153/

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.