БългарияНощна смяна

Танцът като анархия в Библиотеката

Image title
Една песен спира там, където младите пожелаят. В днешно време те могат да контролират танца, а после да го превърнат в анархия. Улични дрехи и омайни звуци. Изкуството за новите поколения е такова, каквото те си го нагласят. Но във всеки случай то си остава красиво. В такива размисли и много страсти изпадна публиката на клуб Библиотеката снощи. Image title
Причината бе динамичната поредица от танци, които не бяха очаквани за погледите на хората, препълнили заведението. Студентите от АМТИИ със специалност Съвременни танцови техники изумиха баби, бебета, улегнали и тийнове в прекрасно преплитане на стилове.
Драгомир, Павлин, Деница и Таня за няколко минути се вляха в контактна импровизация, пантомима, контемпорари, брейк, хип-хоп и фънк.
Image title
Интересното е, че те сами си измислят хореографията на себе си. Или всяко движение е умисъл на техен състудент. Таня мисли за Павлин, а Павлин за Драгомир и обратното, и наопаки. От хрумката до заглавията. А те са също интересни: Съревнование, Енергия, Вина, Медуза, Dubstep, Завинаги заедно, Адаптация, Случайна среща, Белинташ.
Днес част от състава на студентите пътува за Турция, за да омагьосат и друга аудитория. Не е нужно да говорим на един, а да имаме концентриран поглед с широко съзнание, казаха Image title
студентите след невероятното си представление. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина