БългарияНощна смяна

Спенс: Ако не бях станал рапър, щях да съм архитект или инженер

Хипхопърът ще снима клип в библиотека

Image title
По време на участието си в Sky Beach снощи, Спенс даде интервю за Под тепето. Рапърът разговаря с репортерката ни Ивелина Василева за новите проекти, шантавото си хоби и скритите си таланти.

-Участваше ли по Коледа в благотворителни кампании?
-Аз никога не се съобразявам дали е Коледа, за да се включа в такава инициатива. Винаги съм ги подкрепял. Почти не се замислям.

-Нови планове през тази година?
-Човек си планува нещата по 2-3 начина, а те винаги стават по 4-тия. Предстои ми да снимам 2 клипа. Едното готово парче го подготвяме година и половина. Съвсем скоро ще снимаме и с Гудслав.

-В кой град?
-По-скоро в коя библиотека! Искаме да направим една обратна гледна точка на всичко, което е важно за рапъра, тоест: барове, жени, питиета, и такива неща. Да отидем на 180 градуса.

-Какво култивизирате в песента?
-„Абе, ти да не би рапър да стана. Само гледай да не се удариш в нова вълна.“

-Досега с кого ти е било най-приятно да работиш?
-Ако става въпрос за хора от бранша, малко са тези, които работят добре. Но с Гудслав се разбираме и говорим на един език. Още се чудим защо ни трябваха 10 години, за да направим първото си парче заедно. Извън хип-хоп средата винаги ми е било приятно респектиращо да работя с Белослава. Повечето хипхопъри, без да ми се сърдят, остави интелектуалното ниво, нямат въобще идея за позициониране. Не че аз толкова имам, но това е елементарно понятие. Не може просто, като застанеш пред едно компютърче и като направиш една песен, да си мислиш, че си покорил Мусала.

-Каква е Белослава?
-Тя е хем комерсиална, хем не се стреми към това. Прави песните си от сърце и от душа. Хората я харесват, защото я усещат, че няма задни мисли, а е открита и директна към тях.

-Защо харесваш Пловдив?
-Защото има най-голямата индустриална зона в България.

-Шегуваш се. И това го казва музикант?
-Не, не се шегувам. Това ми го обясни днес един мой приятел като си говорихме на по цигара. Каза, че е от Пловдив и се занимава с изкупване на желязо. Той сподели, че е възхитен от града и че е хубаво място за живеене, защото е по-голям от Стара Загора, по-малък от София и има най-голямата индустриална зона в България.

-С какво шантаво нещо си запълваш времето?
-Правя влакчета. Занемарил съм го това хоби засега, но смятам да го възстановя. Използвам по-стари играчки и сглобявам електрически влакчета. Идеята е да направиш от стиропор с тотален релеф тунелчета, мостове. Аз се бях заиграл и почти бях завършил един много голям макет върху билярдна маса. Седеше супер. Ама се преместих от мястото, където го създадох и то се развали, затова пак започвам.

-Какво ти дава това хоби?
-Бягство и спокойствие. Математиката не ми е чужда и ако не бях станал рапър, щях да стана архитект или инженер.

-Това означава ли, че пътувайки забелязваш сградите и ги оценяш по друг начин?
-Естествено! В Пловдив има невероятни постройки. Но те са от времето, когато на хората им е било широко около врата и са можели да си позволят 4 метра тавани и огромни полилеи. Сега светът стана пренаселен, енергията за консумация трябва да се пести.

-Как ще озаглавиш парчето с Гудслав?
-„Новата вълна“. Новата рап вълна. Ти не я ли усещаш?

-Каква е тя?
-Каквато и да е, ако идва, по-добре да се пуснем по нея.

-Едно време рапът се делеше на Шамара и Спенс. Сега има ли подобно групиране?
-Не. Днешните хипхопъри нямат делене. Напротив, те трябва да се съединят, за да оцелеят. Защото нямат телевизия, на която да стъпят.

-Имаш ли дама на сърцето?
-Караш ме да загубя фенки затова няма да кажа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина