БългарияНощна смяна

Пребита и доволна

Как се съчетават Големият взрив, Краят на света и Денят на Страшния съд

Аня Петрова

Винаги вярвайте в себе си и Strength, Pride, Respect and Family , това са нещата, които могат да ни закрепят като хора, продума Васко Русия за пловдивските си фенове на историческа музикална среща под тепетата. Големият взрив, Краят на света и Денят на Страшния съд, съчетани в едно, не биха могли да достигнат силата на това, което се случи в Stage 51 в неделя. Два часа преди обявения час вече имаше хора, чакащи на стълбите. Това ще бъде невероятно. Този концерт, тези групи, нямам търпение да започнат, крещеше едно момиче на площадката пред Стейджа.

Двете подгряващи групи имаха нужда от свои собствени такива. Sickflag и Delate са на сцена вече десетилетие и завладяват всяко едно хардкор, метълско и пънкарско сърце. Дори да ги чуваш за първи път, няма как просто да седиш на стола, да си пиеш биричката и да се наслаждаваш на музиката. Трябва да си в насъбралата се пред сцената тълпа и да скачаш с тях. Трябва да преплиташ кости с тези на вокала, докато двамата избухвате в ритъма на китарата. За нас е чест да свирим на една сцена с Last Hope и Odd Crew. Дори и да не участвахме в концерта щяхте да ни намерите из публиката, каза Ванката, вокалистът на Sickflag.

Last Hope се появиха под прожекторите и още първият тон на китарата събра цялото съсловие на Стейджа пред сцената. Тежък ритъм, барабаните гърмяха, а всички се блъскаха един в друг, избухвайки в щуро пого. Бандата скоро чуква цели 20 години и по случай това поздрави публиката с парчето, с което музикантите са дебютирали. Те са едни от първите хардкор формации в България. Хардкорът и пънкарията  в музиката им са точно толкова, колкото е нужно да бъдат. Класика в жанра, невъзможно е да ти писнат. Дори да си ходил на всеки един от концертите им за тези 20 години, всеки път се прибираш пребит и доволен.  

Концертът беше към своя край и на подиума се бяха настанили Odd Crew. Това голямо семейство, обхващаше не само четиримата на сцената, а всеки един човек от публиката. Искреността на музиката им сближава и създава приятелства. Пичовете дори поздравиха от сцената своите колеги от Last Hope с емблематичната си песен A bottle of friends. Най-ужасното нещо на света е, че ни остава само един концерт до края на турнето. Едва преди 4 дена, когато започнахме, не знаехме в какво се въвличаме, защото с Ласт Хоуп сме братя по душа и пътуването с тях е по-голямо, а да си с тях на сцена е истинско приключение, коментира Васко, вокалистът на Odd Crew. Агресията, която двете банди създадоха заедно, е жизненоважна. Сякаш си останал без проблеми след подобен концерт, защото китарите са усилени на макс, барабаните гърмят в ушите ти, басът бие в ритъм със сърцето ти, а ти крещиш редом с вокалиста. Няма значение дали пееш текста, дали викаш за дертовете си или просто се дереш – до теб има хора, които са те прегърнали и чуват гласа ти, който си подтискал в сивото ежедневие.

Васко Русият ни зарадва, като каза да очакваме още по-голямо турне по случай издаването на албумите им, тъй като и двете банди работят по новите си тави.   

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина