БългарияНощна смяна

ПолинеРок: Две бири и музиката да свири

Аня Петрова

Времето беше благосклонно към втория ден на ПолинеРок феста. Слънцето грееше, публиката беше двойно, че и тройно повече от първия ден. Докато родителите се наслаждаваха на музиката, дечицата им използваха летния театър като площадка за игра. Тичаха, викаха, играеха си точно пред сцената, а щом батковците въртяха коси, малчуганите започваха с тях.

Денят беше за авторски парчета. За пичовете от  Eridan даже беше и представяне на последния им албум, който спечели овациите на целия летен театър. Тая група Full Circle хич не е кръгла нула, се смяха едни момчета, слушайки софиянците. Момичетата въздишаха тежко по сладурите на сцената и оставаха изключително разочаровани след това, щом всеки хвана под ръка приятелката си. W.A.N.T.E.D. и Redrumgr  бяха чуждестранното присъствие на сцената. Първите- гърци, а вторите микс от гърци и немци. Много е яко да чуеш и видиш как банда, обиколила цяла Европа, ти казва, че друга публика като нашата няма. Защото реално е така. Никой не дивее като нас, никой не крещи като нас, никой не се качва спокойно на сцената като нас. Това им топли сърцата и се съчетава добре с призивите за бис от публиката. Върхът на вечерта обаче бяха Северо Западняците, които доказаха, че независимо от рокерското сърце, балканските ритми в музиката могат да докоснат всеки. Насред песните им се чу класическото „Камион ме блъсна, трактора ме гази…”, което докара до истерия целия летен театър и гласовете на публиката се чуваха по-силно от самата музика.

Има много, и то хубава българска музика. Новите банди биват доста подценявани, но нивото им е достойно за световна сцена. Днес е последеният ден на феста и последната ви възможност да усетите 6 часа жестока музика. Изцяло българско присъствие на сцената с класики като Уикеда и Б.Т.Р. Така че, както се казва – две бири и музиката да свири!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина