БългарияНощна смяна

Графа в Плазма Гардън: Бих осиновил дете

За разлика от държавата ни, природата ни е много добра, казва Влади Ампов

Image title
Певецът и пианист Влади Ампов бе пред публиката на Плазма Гардън снощи харизматичен, както винаги. От дълго време той има антураж от чаровна музикантка и таньорка. Преди участието си той сподели пред Под тепето за книгите, музиката и децата. По повод големия проект между поп и хип-хоп изпълнителите в подкрепа на „зеления“ начин на живот, разбрахме как Графа живее зелено.

-Какво означава зелена песен?
-Зелена песен означава песен, която е свързана с околната среда, с опазването й. По някакъв начин инспирирана от средата на природата. Най-вече българската природа.

Image title
-Българите пазят ли околната среда?

-Най-малко, започват да си хвърлят разделно боклуците, да не хвърлят фасове на улицата, да не си мятат сметта от терасата, да запазват гората. За съжаление, още го има това. В нашите песни не можем да критикуваме хората. По-скоро те са, за да опишат колко е красива нашата природа. За разлика от държавата ни, природата ни е много добра.

-Графа как живее зелено?

-Оптивам се да не вредя на природата и да спазвам правилата, до колкото мога. Дори и да не искаме, го правим. Ние сме изключителни консуматори. Ако се изчисли средно едно семейство колко хвърля, ще се уплашим- това са огромни количества и всякакви гадости.

-Как възприемаш младите си творци в Монте Мюзик? Те много те обичат.

-Всички артисти на Монте харесвам. Неслучайно сме подписали договори с тях. Всички са симпатични характери- и Миши, и Бензи, и Били.

Image title
-Обичаш ли да четеш литература?

-Точно това днес си говорих с баща ми. Видяхме се и аз му споделих, че нямам време, а много обичам да чета книги. Особено психологически – за хората, за възприятията, за взаимоотношенията.

-И все пак музиката ли е най-хубавото изкуство?

-Аз не ги деля, но за мен музиката е най-хубавото изкуство, защото се и занимавам с нея. Музиката въздейства много бързо на хората. С няколко такта влияе на хората. Музиката ни кара да сме тъжни, весели.

-Какво ще кажеш на младежите, които търсят твоите песни, за да се утешат?
-Да ги слушат. Аз съм казал всичко в тях. Писал съм ги в различни периоди от живота си. Вярвам, че са повлияли на много хора. Запознавали са се на тях, разделяли са се на тях, събирали, женили.

-Вярно ли е, че най-хубавата песен става, когато певецът я изживява в истинския живот?
-Абсолютно!

Image title
Графа, редом с много музиканти и с подкрепата на Unicef, стартира проект „Заедно за децата на България“. Ще обиколят 7 български града. В Пловдив са на 23 октомври в Дом на културата Борис Христов. 50% от цената на билетите е предназначена за изграждането на много хубав дом в Шумен и в други грдове.

-Българите осиновяват ли деца?
-Българите са много състрадателни и съпричастни към болката на другите. Обикновените хора винаги даряват. Може да е 1 левче, но те го дават. За разлика от повечето хора, които имат възможности, тези, които нямат, са по-систематични в благотворителността. Песента, която направихме с Орлин и Любо, е точно такава- да направим нещо малко, но за някой друг.

-Дори да не е на този етап, някога би ли осиновил дете?
-Защо не! Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина