Доминик Милър избра Пловдив за премиерата на новия си албум „5th House”

Нощна смяна

„Дясната ръка” на Стинг ще свири  в компанията на Майк Линдъп, пианист на Level 42, Николас Фижман и Рани Криджа

Image title
Световно известният китарист Доминик Милър пристига у нас за премиерата на новия си албум „5th House”. На 29 май 2012 г на сцената на Античен театър, от 20:30 часа, той ще свири в компанията на Майк Линдъп, пианист на Level 42, белгийския майстор на баса Николас Фижман и мароканското „явление” – барабаниста и перкусионист Рани Криджа. Организатор на концерта е известната българска цигуларка Дорина Маркова и Община Пловдив, а събитието се реализира с подкрепата TUBORG.
„Щастлива съм, че Доминик избра именно Пловдив за премиерата на новия си албум”, каза Дорина Маркова, организатор на концерта. И допълни, че се надява събитието да допринесе за превръщането на града в културна столица на Европа през 2019 г.
„5th House” е петият самостоятелен албум на Доминик Милър, по който той работи с редица първокласни изпълнители като Vinnie Colaiuta и Jimmy Johnson. Съвместната им работа превръща „5th House” в един от най-ярките инструментални албуми в неговата кариера.
„Много държах числото 5 да присъства в заглавието на новия ми албум. В астрологията например 5ти дом означава дом на любов и страст. Разбира се, бих могъл да го нарека „Петият елемент” или „Пета поправка в Конституцията”, шегува се Доминик, но допълва, че всички 10 композиции са записани именно с много любов, страст и вдъхновение.
„5th House” е създаден по време на турнето на Стинг през 2010/2011 г. по пътя между Лос Анджелис и Нова Зеландия, а финалните щрихи на инструменталите китарисът оформя в легендарното Henson Studios, L.A.
„Музиката е универсалният език, на който ние от TUBORG говорим с младите хора”, каза Маргарита Казакова, Бранд мениджър на марката в Карлсберг България. „Вярвам, че подкрепяйки уникалното изпълнение на Доминик Милър в Пловдив ще осигурим незабравимо преживяване на феновете както на добрата китара, така и на хубавата бира”, допълни тя.
Билетите за концерта на Доминк Милър са на цена 25 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на eventim.bg, Мюзик Център „Отец Паисий” 5 и касите на Операта в гр. Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.