БългарияНощна смяна

Дадохме старт на Пост-културната сцена

Свети Петък дойде и тази седмица с чук в ръка, че да размаже всички ни. Макар и да очаквате, че след като е започнала учебната година, то ние ще си седим вкъщи с книжчица в ръка, топъл чай и любов към учебниците – ами, не! Бяхме на първото издание на Пост-културната сцена и може само да завиждате, че не бяхте там!

Wosh MC най-сетне се завърна в Пловдив и то не къде, а в долното ниво на Петното, за да ни покаже що е то истинското забавление. Да, няма как да се отрече лекото раздразнение на публиката от закъснението му, но успееш ли да се качиш на сцената и да вдигнеш над сто човека до тава, всичко ти бива простено. Пот, сълзи и кръв ли не проля той под прожекторите за феновете си. Като човек, който не е особен фен на рап културата, искам с ръка на сърце да споделя, че това не беше концерт, а чисто емоционално изживяване. Ти изнасяш представление пред приятелите си, макар и да не познаваш никого от публиката, тя е твой приятел. Усещаш една близост, която би могъл да докоснеш само с най-близките си хора на скрита среща в някое кафене. След първите пет минути, като част от публиката, всички останали вече са ти част от семейството, та ги хващаш за ръка и започвате бясно да подксачате и да пеете, пък все тая, че не знаете текстовете на песните. Това успя Wosh да сътвори с концерта си – едно грамадно семейство, което го свързва едно. Съжалявам, че аз трябва да ви го кажа, но на младото поколение понякога му трябва само едно, за да бъде щастливо и то е ПУШЕЦИ! За финал, като истинска звезда, рапърът беше заобиколен от девойки, които в миг на истерия не издържаха и просто последваха първата, осмелила се да се качи при него. Какво по-красиво от дузина млади девойки на сцената за завършека на една перфектна петък вечер. Ами, има пък! Wosh седя пред бара и си говори с всеки един, който някак си бе осмелил да се приближи до кумира си. Успя да ни покаже, че да си на върха, не значи да си на сцената, а да си сред хората.  Да си едно с всичко, което се случва и да виждаш доста след прожекторите. 

Пост-Културната сцена успя да даде едно, не само добро начало, но и доста обещаващо. Имайки предвид, случващото  се в града, безспорен факт е, че една нова сцена успя да събере стотици хора. Младите надигат глас, а това може само и единствено да притеснява конкуренцията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина