Баба Зула си харесаха Азис за солист, бил по-добър от Лейди Гага

Нощна смяна

Image title

Вашият Азис е по-добър певец даже от Лейди Гага. При нея е революционна само визията, докато той има брилянтен глас. Това признаха музикантите от световноизвестната турска група “Баба Зула”, които довечера ще превземат зала “Олимпиада”. Концертът им е част от турнето у нас. Те не можели да си представят как зад кичозния външен вид може да се крие такъв талант.

Музиката на турската банда е изцяло авторска. На основата на турски мотиви те смесват рокендрол, пънк и фънк. В Турция обаче 80 на сто от парчетата им били цензурирани, тъй като атакували  расизма, националните граници, религиозните ограничения и предразсъдъци. Радиата и телевизиите пускали само инструменталите им и парчетата, в които се пее за любов. Неслучайно един от инструментите на групата е сас. Той произхожда от Централна Азия и на него се свирело като бунк срещу Отоманската империя. Фронтменът Мурат Ертел си купил наскоро два ловджийски рога, от които също се кани да извлича музика.Image title

“Баба Зула” имат зад гърба си 7 албума. Последният разказва за нелегалните коптори, които бедняците строят в предградията на Истанбул. Колибите им нерядко се обитавали и от животни.

Бандата била фен на българския кашкавал и хапнали до насита на закуската тази сутрин. Падали си страшно и по БГ ракията, но никога на закуска, а само след участие. На въпрос гледат ли турски сериали, Мурат призна, че единствено, когато ходи на гости у майка си.Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.