Ако няма суинг, няма смисъл

Нощна смяна

Бар Грамофон се върна в Сухия режим за парти на The Smugglers Collective 

Паолина Трионска

Танцуваме и слушаме Суинг, за да помечтаем. За онези времена, в които няма технологии, няма компютърна музика, хората се информират от вестници и книги или по-скоро не се информират, и се забавляват сякаш всеки ден е последен. Не хейтват, а само обичат. Не носят анцузи, а костюми и бомбета. Суингът е мечта за чистота и свобода. Така философски фамозната Гери обясни защо изглежда като телепортирана от времето на Сухия режим в бар Грамофон миналата нощ, когато заведението бе като кадър от филм или ретро фото. Причината.- партито на The Smugglers Collective. Ако няма суинг, няма смисъл, допълва красавицата, цитирайки едноименното парче на Дюк Елингтън от 1932г.

Тук сме винтидж и суинг секси. Еротиката не е в голотата, а в детайла, отбеляза след 40-минутен вихър на сцената Теодора, дошла за купона в Пловдив специално от Стара Загора. Гоня суинг партитата, тъй като те по-рядичко се случват в моя град, поясни чаровницата.

Страхотно е, че младите хора имат възможността, чрез музиката, да усетят време, през което не са живели. Да танцуват  и да се забавляват днес, така както са го правили в едни други, чисти, готини и в същото време толкоз далечни и невъзможни времена, размишлява Пепо, преди да чуе призив за окупиране на дансинга “Идвайте, това го правим за вас!” от пичовете зад пулта Димитър Драгнев и Павел Атанасов, или The Smugglers Collective.

Споделете ни във:

1 thought on “Ако няма суинг, няма смисъл

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.