БългарияЪндърграунд

Странно: Магазинът за Гогаин с нощно работно време

Заключеният от ченгетата магазин на латвиеца Юри с пуснати кипенци през деня, бачка по тъмно

Магазинът за Гогаин вчера, в 19ч.
Магазинът за Гогаин вчера, в 19ч.
Магазинът за Гогаин днес, в 13ч.
Магазинът за Гогаин днес, в 13ч.
На странна гледка се натъкна репортер на Под тепето снощи. Затвореният с шумна акция преди няколко месеца нарко магазин за продажба на Гогаин и дизайнерска дрога работи отново. Но само по тъмно, което ни се стори изключително съмнително. През деня магазинчето на ул. „Отец Паисий“ е с пуснати кипенци, но в мига, в който слънцето се скрие, трудолюбив младеж вдига ролетните щори и минава зад щанда. Там, където в началото на декември нарко ченгетата откриха дизайнерската дрога Гогаин, южно-американската халюциногенна Салвия и някакъв химически наркотик със странното име Бонзай. Тогава за търговия с дрога бе задържан латвиеца Юри, който бе опакован с белезници след спец акция на полиция и митница. Хипермаркетът за дизайнерски опиати, от който пазаруват предимно тийнове, бе затворен.

Но явно само временно. На витрината на дюкяна е обозначено, че е забранено влизането на лица под 18 години, но според търговци от съседни магазини, това не се спазва. На стъклата в цветовете на Ямайка пише, че вътре се предлагат лули, парти хапчета, наргилета. От витрините си виждат наргилета, лули, тениски с лика на Боб Марлей и листа марихуана. Под рафта обаче се продавали червени пликчета с вещество за пушене с наименованието „Гогаин”. Именно то било предпочитано от младежите, които го пафкали с наргилета. При обиска в дома на Юри пък бяха открити сериозни количества марихуана. Ченгетата намериха и 55 хиляди лева в брой, чийто произход тепърва ще се установява.

Проблемът в този вид разследвания е, че тези опиати вече изместват стандартните наркотици от пазара, тъй като се движат на ръба на закона. Повечето от дизайнерските наркотици не са незаконни у нас. Набавят се от Китай, където се произвеждат от скъпоплатени химици. Те синтезират неуловим от повечето национални законодателства наркотик. От химическата формула на амфетамина и метамфетамина се извлича формулата на мефедрона, за който се знае, че не е включен в забранителния списък на повечето страни. Дрогата е изключително опасна, но може да се продава свободно. Дори един наркотик да бъде забранен, достатъчна е лека корекция и на пазара ще се появи нова “законна” дрога.

Дали в момента магазинът на пъпа на града продава дрога или не, оставяме на властите да проверят. И се надяваме да го сторят скоро.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина