За изкуството да си българин…

Вкусът на града

Скумрията, вече без пергамент- него го изядохме
Скумрията, вече без пергамент- него го изядохме
Здравейте всички….
Аз съм Станислав.
Аз съм Жоро. Тези, които ни познават, са хапвали при нас във Famous restaurant. Други ни познават от музиката и предното ни писание тук, трети тепърва ще ни опознаят.
Нямаше как да Ви излъжем и да кажем Добър Ден….. Щом не е добър деняаааа(имаше такава песен:)
Леле,леле…уважаеми,какви неща се случиха от последната ни среща до сега…чак не ни се вярва…в каква държава живеем,в какво интересно време-щастливци!

От къде да започнем? Хм, я да видим… Опит за покушение срещу султана,РЕФЕРЕНДУМ за …нещо си там… Оставка на министър(само една за съжаление), оставка на шефа на енергийния регулатор (каквото и да е това)! Покушение срещу Милото…ъъъ- Златко Баретата. И всичко това само за- има-няма две седмици. А колко неща не споменахме,Боже колко неща не споменахме.

И после,скучен ни бил животът,лош бил! Вие представяте ли си на финландците колко им е скучно бе,как по цял ден стоят пред телевизорите и чакат някой да извади детски пистолет в парламента и да крещи „ПА,ПА, УБИТ“ после група мозъчно ощетени лица да го смажат от бой с викове: „Кой сега е убит а“???“Гяур“(не знаеха хората,гяур ли е ,не е ли)…

Или пък горките швейцарци, как чакат милите, да им шибнат един референдум с въпроса: „Да се развива ли молекулярната биология като използва методите на биохимия, генетика и редица други дисциплини“ ИЛИ ДА НЕ СЕ РАЗВИВА???? А? А? скука…. питат ги  само някакви глупости като например: „Да се намали ли акцизът на вносните шоколади“ хахахаха… Нещастници.
Ами шведите ? Живи да ги зажалиш. Откакто застреляха Улф Палме през 1986-та- пълна скука, ни един атентат (то и не дай си Боже де). А у нас -през ден…ебаси кефа… Обаче „органите“ не спят! Ей на-вчера пак са прибрали някакви мръсни еколози от протест на „Орлов мост“ ,хак им е на тия гадове.. ше ми протестират …р’збийш ли…

Аууууу за малко да пропуснем… ами прословутото писмо на Азис срещу театралите! Не сте ли го чели? Завършва с думите : „Теди Москов, изкъпи се !!!!! Азисе,Азисе, Васко, ми то ако тръгнем с кофтия, брато,край няма да има… Примерно: Емилия-не се омъжвай повече, Милко-обръсни се! Глория- поумней!! Мария- порастни! Васко-подмий се !!! Преслава-стига с тия цици бе майна….и те така. Тъй че , Васе,по- полека, брат, Теди Москов от дет’ се връща,ти никога няма да тръгнеш натам!
Ама нейсе,отклонихме се много, нали е кулинарна рубрика, а то стана мазало.
Та като казахме кулинарно, днешната ни рецепта е скромна- „Пъстърва в Пергамент“, може и в „свитък“.
ЗАЩО???

Ами,ние не сме от Пловдив и всичко във вашия град ни е много интересно.Та скоро, обикаляйки из града попаднахме на уникалната църква-паметник на културата „Света Марина“ известна още като „Църквата с тапетите“? В потрес и недоумение изпаднахме ,уважаеми, като разбрахме как с благословията на Дядо…или по скоро -Чичо Николай,с прякор „владиката“, някой псевдо- Кристо е опаковал светинята… за по неопитните ще уточним ,че няма правописна грешка и не става въпрос за КрисКо с Мини Купъра а за Христо Явашев-КрисТо(справка -гугъл) ! Та тоя някой си идиот..ъъъ реставратор е …разказал играта на уникалните стенописи като ЗАЛЕПИЛ отгоре им ТАПЕТИ. Абе Аланколллууууу, вий нормални ли сте бре??? Унищожени са истински исторически паметници, част от културната ни история! И това въобще не е шега…

Но, за да стане по- забавно 🙂
 
Ако случайно около църквата намерите стар пергамент, който реставраторите не са  сложили на пода, за да не капе тапетно лепило върху чисто новия ЛАМИНАТ, не му мислете, а веднага отидете до близкия рибен магазин, купете една средно голяма пъстърва, почистете я, натъркайте я със зехтин, сол и черен пипер, сложете вътре няколко зелени маслини- цели, завити в малко бекон, увийте я хубаво в пергамента и я метнете на скарата за 10-15 мин. Вместо стар свитък, ЖЕЛАТЕЛНО е да ползвате обикновена хартия за печене или алуминиево фолио. Така съвестта Ви ще остане чиста! А, и махнете хартията преди употреба! ДА ВИ Е СЛАДКО!!
А в заключение на Чичо Николай ще кажем в духа на Азис:
Чичо Николай- ОСЪЗНАЙ СЕ !!!!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.