Вкусът на градаЗабавление

Конски кюфтета и рибай стекове на второто издание на „Вкусът на Пловдив”

Организаторите обещават ефектни кулинарни демонстрации от водещи шеф – готвачи в бранша

Второто издание на най – новото кулинарно шоу – фестивала „Вкусът на Пловдив – Заедно” ще се състои от 14 – ти  до 16 – ти май на улица „Райко Даскалов”, около района на Централни хали. Събитието се организира за пореден път от сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив, Община Пловдив, БХРА, РЗК – Пловдив, сдружение на Професионалните готвачи, клуб "Орфей Уелнес" и Фондация Local Food. 

По време на мероприятието всеки ден от 12:30 часа ще се състоят кулинарни демонстрации и презентации на шеф готвачите на едни от най – любимите пловдивски заведения. Хемингуей, Рафи, Мемори, Одеон , Южен полъх, Ноте де вино, Сол и пипер са само малка част от участниците, които обещават да превърнат фестивала в истинска наслада за небцата на всички посетители.

Акцент в изданието ще е представянето на фермерското свежо месо на УНИТЕМП, които наскоро взеха участие в едно от изданията на кулинарното шоу Мастършеф по водеща българска телевизия. На своя щанд те ще презентират своето ФЕРМЕРСКО ЗРЯЛО ГОВЕЖДО месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията за DRY AGING в световен мащаб. Този иновативен за българския пазар продукт бе удостоен със златен медал на изложението МЕСОМАНИЯ 2017 г. от Асоциацията на месопреработвателите в България и с Диплом за нови технологии в хранително-вкусовата промишленост в категория „Краен продукт“ от Съюза по хранителна промишленост. Под шатрата на УНИТЕМП ще намерите разнообразие от продуктовата им гама като рибай, Т-боун и Ню Йорк стекове. За всички почитатели на по – екзотичните меса на разположение ще са кюфтета от конско месо, а за традиционалистите – телешки бургери и вкусни кулинарни изкушения на скара.

Амбицията на организаторите е с всяко следващо издание да развиват концепцията си за обединение на бранша и обогатяване на хранителната култура на всички посетители и гости на формата. Официалното откриване ще се състои в 12:30 часа на 14 – ти май с участието на ансамбъл Тракия на пл.”Римски стадион”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина