Бар „Котка и Мишка” с бронз от международен конкурс за дизайн

Вкусът на града

Клубът в Капана, дело на архитектите от Студио 8 ½, номиниран и за супер престижното отличие Europe bar of the Year 2015

Дизайнът на бар „Котка и Мишка”, дело на архитектите от Студио 8 ½, спечели бронза в най-престижната международна италианска кампания в бранша The A'Design Award and Competition. Решенията на Владислав Костадинов, Чавдар Порязов, Антония Вълканова и Димитър Огнянов за двете напълно различни зали в добилото вече култов статус заведение в Капана, бе оценено в категорията Interior Space and Exhibition Design и спечели специалното внимание на журито в надпреварата сред няколко хиляди други апликации. „Биреният бар има възможността да бъде  един от модерните дизайни, направени в старата бивша занаятчийска част от град Пловдив. Концепцията може да се нарече „Градска археология”, тъй като превръща живи спомените за мястото, като използва старите останки от стени и подове, като ги интегрира в напълно модерно изглеждащо пространство. Дизайнът се опитва да направи мост между традиционната занаятчийска култура, базирана в квартала през годините и е едно от най-интересните кътчета в процеса по съживяването на тази градска зона”, мотивира се журито при връчването на супер престижната награда на архитектурния колектив от Студио 8 ½.

НаградатаНа „Котка и Мишка” и дизайнерите обаче предстои друго голямо приключение. При това много голямо. Те са номинирани в две категории в може би най-престижния конкурс за бар и интериор на Стария континент- лондонският  Restaurant&Bar Awards 2015, като там заведението и архитектите ще се борят с малкото други одобрени кандидати за наградите в две категории: Europe bar of the Year 2015 и Surface interior of the Year 2015.

 

Споделете ни във:

3 thoughts on “Бар „Котка и Мишка” с бронз от международен конкурс за дизайн

  1. Първа награда за стари очукани ученически столчета. За мен е разхвърляно и неуютно. Да им е честита наградата!

  2. Kato kak taka zaglavieto im ne e na INGILIZKI? Kak taka na вулгаристански? Къде se namirate, tuka e Европейска СТОЛИЦА! Забранен е Език Свещен!

  3. още една жертва на убийствена „реклама“ в ПодТепето – отваряйте си очите да не би да ви похвали Г-Н дернев, гробокопаТЕЛ на невинни жертви: „…най-престижната международна италианска кампания в бранша…“ откъде накъде той си въобразява, че РАЗБИРА ОТ ДУХОВА МУЗИКА? Че е арбитър? Съдник? Горките Световни ТАТУджии от Пазарджик оня ден вече сами си говорят…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.