КултураНовини

София Филм Фест се завръща в Пловдив с българският филм “Житие” и носителят на Златна палма и Оскар  “Тенекиеният барабан”

Гледайте ги на 14 и  15 май

София Филм Фест се завръща в Пловдив след прекъсването подари наложените мерки. Фестивалът продължава в петък (14 май) от 16:00 часа с българския филм на Георги Стоянов и Войчех Тодоров – “Житие”. След смъртта на майка си 13-годишният Иво развива свръхчувствителност в добавка към богатото си въображение и трудния си характер. Той не може да се примири с вината на баща си и фалшивите му интелектуални амбиции като телевизионен режисьор. Бяга от дома си и се сприятелява с безработния Иван, който се превръща в негов ангел пазител.

Фестивалните прожекции продължават в събота (15 май) с режисьорската версия на класиката на Фолкер Шльондорф от 1979 година “Тенекиеният барабан”. Филмът е носител на Златна палма за 79-та година и на Оскар за най-добър чуждоезичен филм за 80-та година. Оскар Мацерат е необикновено момче. Още като ембрион той отказва да се роди, докато майка му не му обещава тенекиен барабан за третия му рожден ден. Когато Оскар получава своя подарък, той решава да спре да расте. Дните отминават, а Оскар остава недокоснат от времето. Когато един ден баща му се опитва да вземе барабана, Оскар открива още един свой неподозиран талант – способност да крещи така високо, че стъклата наоколо му се превръщат на сол. От този момент Оскар вече знае как да манипулира хората около себе си…

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер – 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина