КултураНовини

Подарете си вечер с поезия за любовта в Музея на театъра в Пловдив

Драматичен театър „Николай О. Масалитинов“ кани почитателите на лириката на поетична вечер в Музея на театъра, в която заедно да се потопят във вълшебните дворци на думите. Поканата е за 6-ти март 2024 г., от 19 часа.

Поколения български поети са вграждали в тях въздишки, проклятия, любов, безутешност, възторг. А сега любими пловдивски актьори разгръщат страниците на техните копнежи, за да възхитят с тях публиката в поредицата „Българската поезия“.

Новата инициатива стартира с пилотно издание преди пет дни. Идеята за поетичния формат е на актрисата Мария Генчева.

В него два пъти в месеца артисти от трупата ще четат в Музея на театъра стихове на български класици и съвременни поети. Всеки от тях избира сам поезията, която го е докоснала и иска да сподели със зрителите. Музикалният съпровод е на маестро Мичо Димитров.

В първото издание публиката се наслади на емоционална среща с творчеството на Елисавета Багряна, Петър Анастасов, Евтим Евтимов и Христо Фотев. Техните стихове бяха представени от Патриция Пъндева, Ивайло Христов и Мария Генчева.

Повече за предстоящото събитие и как може да си намерите билети вижте ТУК.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина