ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Пловдивският художник Панайот Панайотов с изложба живопис и графика

Самостоятелна изложба живопис и графика на художника и преподавател в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ ще бъде открита на 24 юли т.г. в новата зала на Дружеството на пловдивските художници от в 19 часа.

Експозицията обединява 56 творби, правени в определен период от време, замислени са да бъдат едно цяло като въздействие, пластично търсене и състояние, въпреки разнообразните изразни средства. Те са свързани в една обща идея, въплъщаващи общо и цялостно внушение – концепцията на изложбата е такава, каквато е всяка отделна творба от нея – плътност, архитектоника, синтез, наситена изразна сила, сгъстена атмосфера, дълбочина на изживяването.  

Изложбата ще бъде представена от брат му – художника Тодор Панайотов. Тя може да бъде видяна до 17.08.2024 г. в Галерия „ДПХ“, бул. „Цар Борис III Обединител“153.

Панайот Панайотов е завършил Националната художествена академия в София. Работи в жанровете живопис, графика, графичен дизайн, илюстрация, калиграфия. Има 9-годишен опит като хоноруван преподавател по графичен дизайн и конструктивна перспектива в Пловдивския университет. В момента преподава в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“. Преподавател е и в програмата „Графичен дизайн“ на Модерна академия на изкуствата „Синдикат“.

Панайот Панайотов има богат опит като графичен дизайнер, включително на някои от популярните вестници на Пловдив. Член е на Управителния съвет на Дружеството на пловдивските художници. През тази година става член на СБХ.

Творецът има над 20 участия в общи и самостоятелни изложби в страната и чужбина. Негови творби са притежание на галерии и частни колекции в България, Норвегия, Германия, Франция, Русия, Дания, Испания, Турция и други страни.


Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина