КриминалеНовини

Задържаха трима, набили и обрали възрастен мъж

Единият престъпник е рецидивист

Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми Н.М., на 34 г., М.Д., на 46 г., и Д.С., на 24 г., за това, че на 4 март 2023 г., в с. Три водици, обл. Пловдив, в съучастие като извършители, отнели чужди движими вещи – кабели и др. вещи, от владението на пострадалия 74-годишен мъж, с намерението противозаконно да ги присвоят, като използвали за това сила. Н. М. е извършил деянието в условията на опасен рецидив. Той е осъждан три пъти.

На 4 март 2023 г. на тел. 112 бил подаден сигнал за извършен грабеж в дома на 74-годишния мъж в с. Три водици, обл. Пловдив. Установено е, че към 23 часа в двора на къщата на пострадалия влезли Н.М., М.Д. и Д.С. Той се събудил от шума и излязъл навън. Щом го видели, тримата поискали пари. Той им отвърнал, че няма, а те започнали да му нанасят удари по тялото. Мъжът се развикал за помощ. В това време тримата отнели от двора на къщата около 170 метра меден кабел и др. вещи и избягали. След подадения сигнал са били проведени незабавни оперативно-издирвателни действия и извършителите на грабежа са установени от полицията.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина