КриминалеНовиниСъд

Прокуратурата разследва принуда и заплаха към Радостин Василев

Софийската районна прокуратура се е самосезирала във връзка с информация, разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление спрямо депутата от 49-ото Народно събрание Радостин Василев, съобщиха от държавното обвинение.

Образувано е досъдебно производство за това, че „на 25 май в София Василев е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е бил заплашен“.

Припомняме, че на 25 май Радостин Василев разпространи аудиозапис от онлайн заседание на ПП, заради който впоследствие ГЕРБ обяви, че замразява преговорите за кабинет.

В информацията на прокуратурата не се посочва какви медийни публикции се визират, уточнява mediapool.bg.

На 26 май Радостин Василев е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство. Разследването по случая продължава.

В случай, че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура, отбелязват от държавното обвинение.

В началото на месеца Радостин Василев обяви, че се отказва от имунитета си, след като главният прокурор Иван Гешев поиска парламентът да свали имунитета му заради отправени заплахи и опит за принуда към бившия депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) Христинка Иванова да напусне парламентарната си група.

Записът с телефонен разговор между Василев и Иванова беше огласен от ИТН през юни 2022 г. Малко преди това Василев беше част от партията на Слави Трифонов, която го издигна за министър на спорта в кабинета на Кирил Петков.

Снимка: бгнес

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина