КриминалеНовиниРазследванеТемида

Арестуваха мъж, нападнал жена на пътя в Пловдив

Както ви съобщихме по-рано днес Шофьор нападна жена на Кукленско шосе. Принудил я с рязка маневра да отбие и се нахвърлил с удари върху колата ѝ като счупил двете странични огледала на автомобила.

На 11.04.2024 г. Районна прокуратура-Пловдив привлече в качеството на обвиняем Б.Г., на 45 г. Срещу него се води бързо производство за хулиганство при управление на моторно превозно средство.  Обвинението е за това, че на 10.04.2024 г. в гр. Пловдив, надлез „Родопи“, лицето е извършило непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание същите се отличавали с изключителни дързост и цинизъм.

Деянието е било извършено при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Шкода“. За престъплението по чл. 325, ал. 3, във вр. с ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до пет години. Обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР на 10.04.2024 г. На 11.04.2024 г. след като е бил привлечен в качеството на обвиняем е бил задържан и за срок до 72 часа по НПК с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да  внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Районна прокуратура-Пловдив наблюдава и други две бързи производства за извършено пътно хулиганство на амтомагистрала „Тракия“ на 10 април 2024 г. Към момента се провеждат активни процесуално-следствени действия за установяване на фактическата обстановка. След събирането на необходимите доказателства за изясняване на случая РП-Пловдив ще уведоми за предприетите от наблюдаващия прокурор действия.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина