КриминалеНовини

Пловдивчанин, шофирал дрогиран и с отнета книжка, се е опитал да подхвърли 150 лева на проверяващите полицаи

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 32-годишният мъж, който се намира в ареста

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо пловдивчанин с инициали Г.К., на 32 г., да това, че е направил опит да даде подкуп в размер на 150 лева, на двама полицейски служител при ОД на МВР-Пловдив, за да не му съставят акт за административно нарушение, че управлявал лек автомобил, марка „Ауди“, след употреба на наркотични вещества – кокаин, след като е бил лишен от това право по съдебен ред за срок от шест месеца – престъпление по чл. 304а във вр. чл.304 във вр.чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът е с повдигнати обвинения пред съда и за това, че в условията на повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление, е управлявал лек автомобил, марка „Ауди“, след употреба на наркотични вещества – кокаин – престъпление по чл. 343б ал.4 във вр. ал.3 във вр. с чл.28 ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – амфетамини с общо нетно тегло – 0,158 грама – престъпление по чл. 354а ал. 5 във вр. ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Историята:

На 10 септември 2018 г., на Околовръстния път на гр. Пловдив, двама полицейски служители изпълнявали задълженията си като патрул и се придвижвали по отсечката със служебните си мотоциклети. Те забелязали, че в насрещната пътна лента се движел лек автомобил, марка „Ауди“, който криволичел по платното. Полицаите разпоредили да спре, след като подали звуков и светлинен сигнал. Автомобилът шофирал обвиняемият Г.К.  Служителите на реда поискали шофьорската му книжка, но той им дал само личната карта, като те установили, че свидетелството му за управление било отнето по съдебен ред. Те съобщили на Г.К., че ще свалят регистрационните табели на колата, както и започнали да попълват бланка за Акт за установяване на административно нарушение. Обвиняемият ги молел да се направят, че не са го виждали, защото колата му трябвала ежедневно. На Г.К. била взета проба с техническо средство за наркотични вещества, която  показала, че шофира след употреба на кокаин. Тестът за алкохол бил отрицателен. Служителите продължили да пишат акта, като през това време обвиняемият отишъл до тях и пъхнал под папката, поставена на мотоциклета, сумата от 150 лева, увити в сгънат хартиен лист.  Служителите на реда не взели парите, задържали обвиняемия и се обадили на дежурния разследващ полицай.  При извършено претърсване в автомобила, в условията на неотложност, в черен калъф за очила били открити множество пликчета с наличен по тях бял прах, който според заключението на физико-химическата експертиза е амфетамин.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи, иззети веществени доказателства и др. Спрямо Г.К. е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина