БългарияВластИзбориНовини

НС ще обсъди промени в Кодекса на труда

От левицата предлагат промени, свързани с механизма за определяне на минималната работна заплата

Народното събрание ще обсъди на второ гласуване промени в Кодекса на труда, според проектопрограмата, публикувана на интернет страницата на парламента. Днес е първата сряда от месеца и парламентарните групи могат да правят предложения за включване в дневния ред, които се разглеждат по същество според правилника на парламента, пише БТА. Вносител на измененията е Корнелия Нинова, председател на парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“ и група народни представители.

От левицата предлагат промени, свързани с механизма за определяне на минималната работна заплата. От БСП настояват минималното работно възнаграждение за страната за следващата календарна година да се определя до 31 октомври на текущата година и да не може да е по-малко от 50 на сто от средната брутна работна заплата за предходните 12 месеца.

В проекта на дневен ред по предложение на ПГ на „Демократична България“ е включено решение за обявяване на акт на геноцид на Холодомора в Украйна 1932-1933 г. и другите републики на бившия Съветски съюз.

По предложение на ПГ на „Продължаваме Промяната“ на първо гласуване се очаква да бъдат разгледани промени в Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

На второ гласуване се очаква депутатите да обсъдят законопроект за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на нейния устав и на Споразумението за организацията и дейността на Международната банка за икономическо сътрудничество. На второ четене се очаква да бъдат разгледани промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, както и общ законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата.

На първо четене се очаква депутатите да разгледат Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина